Vrijwilligersverhaal van de maand

harry verhaal september

Harry helpt bij het ordenen van de administratie.

“Toen in 2018 de nieuwe CAO van mijn toenmalige werkgever ING in het kader van MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) 60-plussers de mogelijkheid bood om 1/5e deel van hun werktijd maatschappelijk verantwoord in te zetten, zag ik dat als een mooie opstap naar invulling van een deel van mijn tijd na mijn pensionering. Direct een mail verstuurd naar de Kap, binnen een uur een reactie, diezelfde week nog een gesprek en na wat formaliteiten (VOG, korte introductie) was ik vrijwilliger Thuisadministratie”, aldus Harry Demeijer over zijn kennismaking met de Kap.

 

Waarom heb je voor de Kap gekozen en niet voor een andere vrijwilligersorganisatie?

“De eigenlijke reden is de binnenkort vertrekkende directeur Erna van Bussel. Erna en ik hebben een volleybalverleden bij Alterno. Tijdens het 40-jarig jubileum van de club werden oude contacten aangehaald, vertelde Erna over de Kap en werd uiteindelijk in 2018 1+1=2”.

 

Wat houdt vrijwilliger Thuisadministratie voor jou in?

“In de afgelopen ruim drie jaar heb ik een groot aantal, m.n. ouderen geholpen bij het weer op orde krijgen van hun administratie en financiën. Ook heb ik hulp geboden bij contacten met gemeenten, overheden, etc. Van kleinschalige, eenmalige verzoeken voor hulp, tot verzoeken waar ik vandaag de dag nog steeds mee bezig ben. Intussen heb ik een hoop geleerd in contacten met incassobureaus, deurwaarders, energiemaatschappijen, verzekeringsmaatschappijen etc. Je bent blij als je bv. het afsluiten van gas en stroom hebt weten te voorkomen.” Vrijwilliger Thuisadministratie houdt een breed pallet aan taken in, die Harry in ieder geval veel voldoening geven en door de cliënten van de Kap ook hogelijk worden gewaardeerd. Heb je net als Harry Demeijer iets met cijfertjes en formulieren en wil je ook vrijwilliger Thuisadministratie worden? Neem dan contact op met Renate Kreuwel via 055 529 55 20