Vrijwilligersverhaal van de maand

vrijwilliger juli๐—•๐—ฒ๐˜‡๐—ผ๐—ฒ๐—ธ๐˜ƒ๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐˜„๐—ถ๐—น๐—น๐—ถ๐—ด๐—ฒ๐—ฟ ๐—๐—ฎ๐—ป๐—ป๐˜† ๐—ฏ๐—ถ๐—ฒ๐—ฑ๐˜ ๐˜๐—ฟ๐—ผ๐—ผ๐˜€๐˜

Vrijwilligers van de Bezoekdienst na Partnerverlies ondersteunen mensen die rouwen. Gezelligheid bieden is dan niet het eerste waar je dan aan denkt, toch? Een paar weken geleden kregen we bij de Kap de vraag of er een bezoekvrijwilliger kon komen bij een meneer die kort daarvoor zijn vrouw had verloren. Tijdens het kennismakingsgesprek werd duidelijk dat deze meneer veel alleen was en met name iemand zocht om gezellig een praatje mee te maken, waardoor de dag/week weer wat breekt.

Vrijwilliger Janny van de Bezoekdienst na Partnerverlies reageerde enthousiast op dit verzoek. Zij weet uit eigen ervaring hoe het is om een partner te verliezen. Janny heeft altijd โ€˜gemantelzorgdโ€™, zoals ze zelf zegt. Zowel voor haar eerste en tweede man (beide zijn overleden), als voor haar vader en broer. Tijdens de ziekteperiode van haar tweede man kwam ze in contact met de Kap. Eerst bij de Gedichtenclub voor Mantelzorgers en na het overlijden van haar man ook als vrijwilliger bij de Bezoekdienst na Partnerverlies.

Net als Janny zijn alle bezoekvrijwilligers van de Kap getraind in ondersteuning bij rouw en zullen met aandacht en betrokkenheid naar u luisteren. De herkenning, erkenning en steun bieden vaak troost. Bent u onlangs een dierbare verloren en heeft u behoefte aan begeleiding bij het rouwproces, neem dan contact op met Hetty van der Veen of bel 055 529 55 20.