Vrijwilligersverhaal van de maand

klussen Ries

Ries steekt graag de handen uit de mouwen

De vrijwilligers ‘Klussen en Tuinen’ van de Kap helpen mensen met diverse praktische zaken, zoals kasten in elkaar zetten, schilderijen, planken of rolgordijnen ophangen, doucheschermen plaatsen, maar ook met eenvoudig tuinonderhoud.

Eén van die vrijwilligers is Ries. Hij is redelijk handig en wilde graag wat met zijn handen doen. Op aanraden van een mede-tennisser is hij een aantal jaren geleden klusser geworden bij de Kap. Ries: “Soms zit er een specifieke klus bij. Zo brak er eens een steel van een schep tijdens een tuinklus. Thuis inkorten en weer terugbrengen, hoort er dan bij. En tijdens een ‘kastklus’ hoorde ik dat de hond zo moeilijk de bank opklautert. Ik heb toen van een paar plankjes thuis een hondentrapje op maat gemaakt. Afgestemd op de hoogte van de bank. Hoe simpel kan het zijn.”

Meestal wordt een klus door twee man uitgevoerd. Dat is ook wel zo gezellig! De hulp is goed georganiseerd, vindt Ries. Drie coördinatoren verzorgen, in overleg, de indeling van de klussen. Voorafgaand vindt bij de Kap een selectie plaats. Niet iedereen komt in aanmerking voor hulp. Ook worden bepaalde type klussen niet gedaan.
Ries: “De hulp is gratis. Wel moeten onderdelen of voorwerpen zelf betaald worden. Ook kosten voor afvoer van (tuin)afval zijn voor eigen rekening.
Wil iemand toch betalen voor de hulp dan verwijs ik ze naar de donatiemogelijkheid bij de Kap.”

 

Heb je twee rechterhanden en vind je net als Ries klussen leuk? Meld je dan aan bij Renate Kreuwel, of bel 06 405 359 73.