Vrijwilligersverhaal van de maand

vrijwilliger mei

Geerdinie leidt de bezorging van ons blad Informeel in goede banen 


Over enkele weken komt de nieuwe Informeel - het magazine van de Kap - weer uit. Volschrijven en laten drukken van het blad is één ding. Zorgen dat alle vrijwilligers, mantelzorgers en geïnteresseerden van de Kap een exemplaar ontvangen is een ander ding.
Eén van de vrijwilligers die meehelpt met verzendklaar maken van het magazine is Geerdinie. Zij is al vanaf 2007 vrijwilliger bij de Kap. Eerst als coördinator bij de afdeling Vervoer, vervolgens bij HulpSaam en daarna heeft ze zich ook beschikbaar gesteld voor administratieve taken op kantoor. Zo helpt ze al enkele jaren bij de verwerking van de aanvragen van de mantelzorgwaardering en het verzendklaar maken van het Kap-magazine.
Voorheen (voor corona) was een groep vrijwilligers een dagje bezig met het stickeren van de duizenden magazines. Daarna ging men de wijken in om de magazines te bezorgen. In verband met corona moest het adresseren en verzendklaar maken van het magazine op een heel andere manier georganiseerd worden. Nu wordt op kantoor de verdeling gemaakt wie in welke wijk de bezorging gaat doen en wordt daarvoor een pakketje samengesteld met adresstickers (op postcode) en magazines. Dit levert het nodige puzzelwerk op.
De pakketjes worden door de bezorg-vrijwilligers bij de Kap opgehaald. Zij stickeren de magazines en gaan vervolgens op pad. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers, maar ook door het goede voorbereidende werk van Geerdinie, lukt het iedere keer weer om de Informeel op tijd te verspreiden. Denk je na het lezen van dit verhaal….ik wil ook wel magazines bezorgen in de wijk…meld je dan aan bij Lucia Vos via 055-529 55 20