Vrijwilligersverhaal van de maand

Vrijwilligersverhaal van de maand

Elke maand zetten we een vrijwilligersverhaal centraal. Verhalen die inspireren!
Vrijwilligerswerk is er voor iedereen:  met elkaar, voor elkaar

 

vrijwilliger augustus 2022

"Ik wil iedereen gewoon een gezellige dag bezorgen"

Al meer dan drie jaar zet Gerrit Oldemenger iedere zomermaand een mooie fietsroute uit in de omgeving van Apeldoorn, om deze route vervolgens enkele dagen later nogmaals te fietsen, maar dan met een groepje sportieve mantelzorgers.
“Het zijn fietsroutes van zo’n 30 km per keer”, legt Gerrit uit, “met onderweg een pauze voor een kop koffie bij een café of uitspanning. Daarna fietsen we weer een stukje en gaan dan picknicken. Ik vind het leuk om te fietsen en ken goed de weg in en rond Apeldoorn. Omdat ik persoonlijk een aantal mantelzorgers ken leek het mij wel leuk en nuttig om juist voor deze groep mensen iets te doen”, zegt Gerrit over zijn motivatie om vrijwilliger te worden.
De deelnemers komen elke 2e woensdag van de maand bij elkaar bij de Kap en starten om kwart voor tien met een kopje koffie. “Meestal fietsen we met ongeveer 7 personen, maar dat kunnen er ook wel eens 4 of 10 zijn. Het is een vrijblijvende activiteit. We fietsen dan ook in een rustig tempo en nemen de tijd voor koffie en lunch. De sfeer is informeel, de deelnemers praten over van alles en nog wat en wisselen onderling ervaringen uit. Rond 14:00 uur zijn we weer terug in Apeldoorn.” Bij slecht weer en in de wintermaanden maakt de fietsclub er een gezellig koffie-uurtje van bij de Kap.
“Mijn doel is om iedereen gewoon een gezellige dag te bezorgen”, benadrukt Gerrit. “Het geeft mij in elk geval een fijn gevoel dat ik als vrijwilliger iets voor anderen kan betekenen.” Ben jij mantelzorger en wil je graag een keer meefietsen? Dat kan! Woensdag 10 augustus is de volgende fietstocht. Meld je aan bij Bianca Zwolsman via 055 529 55 20 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..