Vacatures vrijwilligers

De flexpool is een groep betrokken vrijwilligers die incidenteel een of meer dagdelen ingezet worden voor vervangende mantelzorg (respijtzorg) thuis. Draag jij mantelzorgers en hun naasten een warm hart toe? Gun jij hen die welverdiende adempauze en ben je bereid wat van jouw vrije tijd te investeren? Dan zit je bij de flexpool Respijtzorg Thuis helemaal goed!

De mantelzorgvervanging vindt in principe plaats in het huis van de mantelzorger en zijn/haar naaste maar het is ook mogelijk om -in overleg- degene voor wie je gaat zorgen bij jou thuis uit te nodigen. 

 

Wat ga je doen

Je neemt als respijtvrijwilliger de taken van de mantelzorger over. Het gaat om de dagelijkse dingen, zoals boodschappen doen voor of met de zorgvrager, helpen bij de maaltijden, lichte huishoudelijke taken, zoals even afwassen of de planten water geven. Je doet wat nodig is, daar hoort bijvoorbeeld ook helpen bij de toiletgang bij. Natuurlijk doe je ook leuke dingen samen. Bijvoorbeeld samen een wandeling maken of een museum bezoeken.
Het is belangrijk dat je je zoveel mogelijk aan de dagelijkse routine houdt. Je doet alles in overleg met de verzorgde, de mantelzorger en de andere betrokken zorgverleners. (bijvoorbeeld familie of thuiszorg)


Je staat er niet alleen voor!

Zorgen voor een ander is een hele verantwoordelijkheid maar je hoeft het niet alleen te doen. Je verleent de zorg samen met anderen. Dit kunnen mensen uit het sociale netwerk van de mantelzorger en de naaste zijn zoals familie en vrienden. Ook kunnen er afhankelijk van de tijdsduur meerdere vrijwilligers worden ingezet. Vaak werk je ook samen met een thuiszorgorganisatie. Er is in ieder geval altijd een goede achterwacht geregeld waar je indien nodig op terug kunt vallen.


Wat wordt er van jou verwacht

  • Je hebt affiniteit met mantelzorg en de zorg.
  • Je bent flexibel inzetbaar.
  • Je bent bereid om de introductiecursus Respijtzorg Thuis te volgen.
  • Je zorgt door jouw aanwezigheid dat de mantelzorger met een gerust hart weg kan gaan en dat de naaste goed verzorgd wordt en een prettig gezelschap heeft.


Wat kun je van de Kap verwachten

  • een relevante introductiecursus;
  • de mogelijkheid tot deelname aan intervisie en bijeenkomsten t.b.v. de deskundigheidsbevordering;
  • persoonlijke begeleiding;
  • vergoeding van de verplichte VOG-aanvraag;
  • passende onkostenvergoeding;
  • vrijwilligerswerk bij een gezellige, informele organisatie.

Samen de zorg voor iemand tijdelijk overnemen is dankbaar werk. Het is leerzaam, het verbreedt je horizon en bovendien geeft het heel veel voldoening.
Niet voor niets is ons motto: met elkaar, voor elkaar!

 

Meld je aan voor de flexpool Respijtzorg Thuis of bel voor meer informatie met de Kap 055 529 55 20.

aanmelden