Actueel

jmz rolstoelVan 3 t/m 9 juni is de eerste officiële landelijke “Week van de jonge mantelzorger”!
In deze week wordt in heel Nederland aandacht gevraagd voor jonge mantelzorgers, o.a. met regionale campagnes, activiteiten voor jonge mantelzorgers en bijeenkomsten voor professionals.

Kick-off

De landelijke Kick-off voor deze week vindt op 3 juni plaats in Apeldoorn met medewerking van staatssecretaris Blokhuis. Tijdens deze bijeenkomst komen vooral de jonge mantelzorgers zelf aan het woord om hun ervaringen te delen en hun wensen aan de overheid bekend te maken.

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren t/m 23 jaar die thuis opgroeien met zorg omdat een gezinslid een chronische ziekte, verslaving, beperking of psychische problemen heeft. Zij zorgen voor iemand, maken zich zorgen om iemand en soms staat dit een gezonde ontwikkeling in de weg. (Zie ook 'over jonge mantelzorgers')

Regionaal

In Gelderland hebben het Stedelijk Knooppunt Mantelzorg  Apeldoorn, het Steunpunt mantelzorg Arnhem en de regio Oost-Gelderland de handen ineen geslagen door in deze week de gelegenheid te bieden aan scholen en beroepskrachten die werken in welzijn en zorg gratis het theaterstuk Roos Radeloos te komen zien. Deze voorstelling is met input van jonge mantelzorgers tot stand gekomen in opdracht van de Kap in Apeldoorn. De reacties van scholen en organisaties op dit stuk zijn onverdeeld positief. Men vindt het altijd indrukwekkend, maar soms ook grappig. Het opent de ogen voor de impact die jong zorgen kan hebben op het leven van een jongere. En dat was nu juist de bedoeling!

In Apeldoorn is de voorstelling Roos Radeloos op 5 juni a.s. in de KSG aan de Jhr. Mr. G.W. Molleruslaan 42
Aanvang 16.00 uur. 
Voor informatie  en/of aanmelden voor de voorstelling kunt u contact opnemen met Tineke Vollebregt.

Lokaal

Ook lokaal zijn er diverse activiteien voor jonge mantelzorgers. Zo is er een Fundag op 8 juni voor kinderen van 8 tot 13 jaar en worden er in de week van de jonge mantelzorger kaarten voor de Apenheul verloot onder jonge mantelzorgers.
Daarnaast is er van 21 tot 23 juni een ontmoetingsweekend voor jonge mantelzorgers vanaf 13 jaar.