Actueel

Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Don Bosco Apeldoorn en Aannemingsbedrijf Draisma hebben op 18 april de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ gekregen. Op 2 juli ontvangt ook stichting Foenix Apeldoorn deze erkenning.

De uitreiking vond plaats tijdens een bijeenkomst die de Kap en gemeente Apeldoorn organiseerde over het thema ‘Apeldoorn maakt werk van mantelzorg’. Deze bijeenkomst is een van de activiteiten die Apeldoorn organiseert om de positie van personeel met mantelzorgtaken te verbeteren.
Namens de Kap reikten Jannie Overeem en Erna van Bussel de erkenning uit.

Schipperen tussen werk en zorg

Nederland telt zo’n 2,6 miljoen mensen die mantelzorger zijn voor een naaste. Ruim 70% van hen combineert die zorg met een baan. Veel werkgevers hebben dan ook medewerkers in dienst die mantelzorger zijn. Voor deze medewerkers is het vaak schipperen tussen werk en zorg. Ze kunnen daardoor overbelast worden. Bent u werkgever en wilt u hier iets aan doen? Dan kunt u contact opnemen met de mantelzorgmakelaar van de Kap, die u kan ondersteunen bij het ontwikkelen van een mantelzorgvriendelijk werkklimaat. Zie ook Mantelzorg en werk.