Actueel

Regelmatig krijgen wij het verzoek of er vrijwilligers zijn die op een avond of op een zaterdag kunnen worden ingezet voor mantelzorgondersteuning. Om aan deze vraag tegemoet te komen willen we een pool van vrijwilligers opzetten die incidenteel op deze momenten beschikbaar zijn. 

 

Over mantelzorgondersteuning

De vrijwilliger neemt de zorg tijdelijk over van de mantelzorger waardoor deze de gelegenheid heeft iets voor zich zelf te doen. Zo kan de mantelzorger even ontspannen of tot rust komen. Een moment voor de mantelzorger om nieuwe energie op te doen terwijl degene voor wie hij/zij zorgt in goede handen is. De vrijwilliger en verzorgde gaan in overleg samen iets gezelligs doen; een spelletje, wandelen, een goed gesprek. Voor de verzorgde is dit vaak een welkome afwisseling.

 

Bent u vrijwilliger en ook bereid om af en toe 's avonds of op een zaterdag een mantelzorger te ondersteunen meld u zich dan aub aan.
Misschien bent u nog geen vrijwilliger maar heeft u wel interesse om incidenteel als vrijwilliger te worden ingezet. U bent van harte welkom!

Aanmelden kan bij Ineke Lely of Jose Scheers, onder vermelding van 'pool mantelzorgondersteuning'.