Actueel

Het eigen risico blijft in 2018 gehandhaafd op 385 euro. De eerste zorgverzekeraars hebben inmiddels hun premies bekend gemaakt. Bent u niet tevreden met uw verzekering of wilt u kijken of u geld kunt besparen? Dan kan het vergelijken van zorgverzekeringen de moeite waard zijn. Door het grote aanbod in verzekeringen is het soms lastig de juiste keuze te maken. Waar kunt u zoal op letten bij het maken van uw keuze:

  • De hoogte van de premie. Qua inhoud is de basisverzekering vrijwel hetzelfde maar de premie kan per verzekeraar verschillen.
  • Controleer of u wel bij de zorgverleners van uw keuze terecht kunt. Bent u tevreden met uw huidige verzekering? Check voor de zekerheid of uw verzekeraar nog steeds uw zorgverlener(s) gecontracteerd heeft. 
  • Heeft u een aanvullende verzekering nodig?
  • Wegen de kosten van een aanvullende verzekering wel op tegen de vergoeding die u krijgt?
  • Let op! soms moet u voor een aanvullende verzekering aan bepaalde voorwaarden voldoen; acceptatie.
  • Naturapolis of restitutiepolis of een combinatie hiervan.
  • Met een collectieve verzekering kunt u soms geld besparen. U krijgt dan korting op de premie omdat de verzekering met een groot aantal mensen tegelijk wordt afgesloten; bijvoorbeeld met de werknemers van een bedrijf of de leden van een stichting of club.

 

Vergelijken

U kunt verzekeringen vergelijken door gebruik te maken van bijvoorbeeld de Zorgvergelijker 2018 van de Consumentenbond of de Vergelijker van Independer. Bij Independer kunt u ook telefonisch een vraag stellen. U belt dan met 035 - 626 55 44  en krijgt dan een van de zorgexperts aan de lijn die u verder helpt.

 

Collectief

Gemeente Apeldoorn biedt, als onderdeel van het sociaal beleid, een gemeentepolis aan. Dit is een zorgverzekering voor alle inwoners met een laag en midden inkomen. Deze verzekering wordt bij Menzis afgesloten. Meer informatie hierover vindt u op de website
U kunt ook bellen met de gemeente Apeldoorn (0 55-5 802 000) of met Menzis (0 88-2 224 080) of een van de inloopspreekuren bezoeken op 8,15 of 22 december van 13.00 tot 16.00 uur in het Activerium aan de Deventerstraat 46 Apeldoorn.

Bent u lid van Zorgsaam? Zorgsaam biedt u de mogelijkheid deel te nemen aan een collectieve zorgverzekering bij VGZ, Zilveren Kruis, Aevitae of Menzis. Voor meer informatie hierover gaat u naar Zorgsaam Zorgcollectief.
Heeft u hier belangstelling voor dan kunt u ook terecht op de informatiebijeenkomsten bij Zorgsaam aan de Regentesselaan 2 op de volgende data: 23 november, 5 en 12 december van 11.00 tot 12.00 uur. U kunt zich ook voor een persoonlijke afspraak, op deze data, inplannen met de zorgverzekeringsexpert Marcel Bruins. De afspraken vinden plaats tussen 13:00 en 16:00 uur. U krijgt per telefoon of mail een bevestiging met het precieze tijdstip.
U kunt zich hier aanmelden voor de informatiebijeenkomst of het persoonlijk spreekuur.

 

Mantelzorger

Bent u mantelzorger? Veel verzekeraars hebben in de aanvullende verzekering vergoedingen opgenomen voor bijvoorbeeld vervangende mantelzorg. Op zorgwijzer.nl  vindt u hiervan een overzicht. Let wel op, soms zijn er extra voorwaarden van toepassing.

Overstappen naar een andere zorgverzekeraar kan tot 1 februari, mits u voor 1 januari hebt opgezegd.