Actueel

Het is goed om van tijd tot tijd verzekeringen eens onder de loep te nemen. Met het nieuwe jaar in aantocht is het tijd om naar je zorgverzekering te kijken.
Ben je mantelzorger? Dan kan je bijvoorbeeld kijken welke zorgverzekeraar vervangende zorg (respijtzorg), een vergoeding voor mantelzorgmakelaar of cursus biedt. Kijk ook goed naar de voorwaarden, die kunnen sterk verschillen per verzekering. Zo moet soms de mantelzorger verzekerd zijn om vervangende zorg te krijgen. Soms ook de zorgvrager.
MantelzorgNL zette alvast het een en ander voor je op een rij. Kijk voor meer informatie en een handig overzicht op  Wat doen zorgverzekeraars voor mantelzorgers in 2021?

Je kunt jaarlijks van 12 november tot en met 31 december je zorgverzekering aanpassen. Je huidige verzekeraar stuurt je rond die tijd een bericht waarin de nieuwe premie voor het komende jaar staat. Je kunt ook overstappen naar een andere verzekeraar. Goed om te weten: tot 1 februari van het nieuwe jaar mag je een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Die gaat dan met terugwerkende kracht in per 1 januari van dat jaar. Let op! je moet dan wel voor 1 januari je huidige zorgverzekering opzeggen.