Actueel

Op de eerste maandag van de maand wordt er in augustus en september weer gewandeld in de Kroondomeinen onder begeleiding van de mantelzorgmakelaar.

Vertrek is om 19.00 uur vanaf de parkeerplaats aan de Wieselseweg. (Zie de agenda voor de uitgebreide routebeschrijving)
Aanmelden is niet nodig en er wordt niet gewacht!


 

In de afgelopen jaren hebben we goede ervaringen opgedaan met de cursus mindfulness onder leiding van Martha Pastink. We hebben haar bereid gevonden om in de zomer een aantal bijeenkomsten online aan te bieden.
Doet u mee?

Opfrisbijeenkomst
Mantelzorgers die in het verleden de mindfulness cursus hebben gevolgd kunnen op maandagavond 20 juli meedoen.

Drieluik mindfulness & ontspanning
Voor beginners bieden we een drieluik kennismaking mindfulness & ontspanning aan op maandagavond 3, 10 en 17 augustus.

Informatie
De bijeenkomsten vinden online plaats via Zoom en duren 90 minuten, van 19.30-21.00 uur.
U ontvangt van Martha Pastink een link waarmee u toegang krijgt tot de bijeenkomst.
Mocht u daar hulp bij nodig hebben of van te voren willen oefenen, laat het ons dan weten.

Voor meer informatie of aanmelding kunt u per mail contact opnemen met Karin Fennes vermeld alstublieft uw naam, telefoonnummer en om welke bijeenkomst het gaat.


 

MantelzorgNL heeft nu een app ontwikkeld in samenwerking met Menzis Zorgkantoor. Met de app kunnen mensen die zorgen voor een naaste op een eenvoudige en snelle manier informatie vinden en op de hoogte blijven van relevant nieuws.

Lees meer

De app is vanaf nu te downloaden in de Google Playstore (Android) en App Store (iPhone).


 

dementiemonitorMantelzorger dementie, hoe gaat het met je?

Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg voor mensen met dementie. Alzheimer Nederland vindt het daarom belangrijk om te weten wat er leeft onder mantelzorgers. Zo kunnen we beter opkomen voor hun belangen en voor de belangen van de mensen waar zij voor zorgen. Wij delen de uitkomsten dan ook met het ministerie van VWS, zorgaanbieders en –verzekeraars en gemeenten. Ook Tweede Kamerleden maken graag gebruik van het onderzoeksrapport. Zo beïnvloeden we beslissingen met als doel de zorg en ondersteuning bij dementie te verbeteren.

Help mee en vul de vragenlijst in

Deze vindt u op www.dementiemonitor.nl. Invullen duurt ongeveer 20 minuten. Wilt u de vragenlijst liever op papier invullen, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ovv uw naam en adres.

 

 


 

In verband met het coronavirus was de logeerkamer in woonzorgcentrum Talma Borgh aan de Fortlaan 47, 7325 ZE Apeldoorn tijdelijk gesloten. Inmiddels is het door de versoepeling van maatregels weer mogelijk om gebruik te maken van deze respijtvoorziening.
Voor mantelzorgers en degene die zij verzorgen is dit goed nieuws. Hoe werkt het?

Degene voor wie u zorgt kan in Talma Borgh logeren en krijgt alle zorg, maaltijden en activiteiten die nodig zijn zodat u met gerust hart er even tussenuit kan. Dit kan voor een weekend, midweek, een week of zelfs meerdere weken zijn. Belangrijke criteria zijn dat de zorgvrager geen wegloopgedrag vertoont en er geen tillift nodig is.

Het moge duidelijk zijn dat zowel de logé als de mantelzorger(s) geen verschijnselen van corona mogen hebben. Daarnaast is het ook goed dat u zich realiseert dat degene voor wie u zorgt tijdens het verblijf mogelijk met meer mensen in aanraking komt als in de thuissituatie.

Heeft u belangstelling? Laat het ons weten! Dan gaan we dat samen met Talma Borgh en het WMO-loket voor u regelen. Ook als u niet bij Talma Borgh terecht kunt, willen we graag met u zoeken naar andere mogelijkheden. Eén van de respijtmogelijkheden thuis, is de inzet van een of meerdere vrijwilligers. Ook daarbij helpen wij u graag.
Neem contact op met Jannie Overeem, mantelzorgmakelaar.