Actueel

Kom 21 september naar het CODA museum & CODA Centrale Bibliotheek. Van 12.45 tot 16.00 uur is er een gevarieerd programma. Iedereen is van harte welkom en de toegang is GRATIS!
Kijk in de agenda voor het voledige programma.


 

Vanaf 1 september tot en met 31 oktober kunnen mantelzorgers de mantelzorgwaardering aanvragen mits degene voor wie zij zorgen in de gemeente Apeldoorn woont.
Mantelzorgers zijn onmisbaar voor zorgvragers maar ook voor onze samenleving. De overheid wil hen daarom ondersteunen en een blijk van waardering geven. Sinds 2015 zijn gemeenten hier zelf verantwoordelijk voor. De gemeente Apeldoorn kiest ervoor om in 2018 een eenmalig geldbedrag van 100 euro als Mantelzorgwaardering uit te keren aan mensen die langdurig en onbetaald zorg verlenen aan een familielid of vriend(in).
De Kap zorgt, in opdracht van de gemeente, voor de aanvraagprocedure. Zij verzamelt de aanvragen, medewerkers bieden indien nodig hulp bij het aanvragen en zij geven informatie. Besluitvorming en uitbetaling geschiedt door de gemeente.

Meer weten of kijken of u ook in aanmerking komt voor de mantelzorgwaardering? Lees meer


Relax! 

Jonge mantelzorgers van 15 tot 23 jaar kunnen van 7 t/m 9 september deelnemen aan een gratis 'relaxweekend'. Leuke activiteiten, gezellig elkaar ontmoeten en chillen bij het kampvuur. Kijk hier voor de overige info.

 

Nieuw

Op 11 september is de eerste Brussenbijeenkomst voor 25+ .  Ervaringen uitwisselen en praten over het opgroeien met een bijzondere broer of zus. Er is gebleken dat je op latere leeftijd tegen dingen aan kunt lopen die hier mee te maken hebben. Zie hier de info.

 

Informatief

Graag wijzen we u op een paar belangrijke rapporten die zijn uitgekomen. De aandacht voor de jonge mantelzorgers groeit en dat is mooi en nodig.

  •  Recent verscheen het rapport ‘Hoor je mij wel’ van de Kinderombudsman over kinderen van ouders met een ziekte, verslaving of beperking.
  • Minister de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) zet in de kamerbrief de beleidsinzet uiteen, gericht op het signaleren en ondersteunen van deze kinderen.
  • Een goede duidelijke factsheet over opgroeien met zorg van de GGD noord en oost Gelderland

 

Ben je nog niet bij het Stedelijk Knooppunt Mantelzorg aangemeld? Doe dat dan hier. Het kost niets! We houden je op de hoogte van belangrijke zaken en leuke activiteiten.


wandelschoenen smallWe nodigen je uit voor een inspirerende groepswandeling onder begeleiding van gecertificeerd wandelcoach Petra Bakhuizen. Laat op vrijdagochtend 3 augustus het soms drukke mantelzorgbestaan even achter u en trek de natuur in. Het is tijd voor een frisse wind door je hoofd! Buitenlucht en wandelen in de natuur doen wonderen. Je voelt meer veerkracht, focus en zelfvertrouwen. Je lichaam ontspant, je krijgt een helder hoofd De groepswandeling begint met een eenvoudige oefening om te ontspannen en je hoofd leeg te maken. Door met aandacht te lopen, op je ademhaling te letten en te luisteren naar de geluiden in het bos. Tijdens de wandeling gaat u individueel of in groepjes aan de slag met speelse, laagdrempelige oefeningen (natuurassociaties) waarbij je meteen het effect van de natuur en het wandelen ervaart. De natuur wordt gebruikt als metafoor en spiegel. Je zet jezelf letterlijk en figuurlijk in beweging en zult door de oefeningen misschien wel tot verrassende inzichten komen!

Praktische informatie:

We hebben de wandeling op 3 augustus gepland. Mocht u niet op vrijdagochtend kunnen maar wel op een andere ochtend in de week van 30 juli t/m 3 augustus, laat het ons dan weten. De wandeling duurt ongeveer 5 kwartier (kleine uitloop mogelijk). Stuur een e-mail dan berichten wij u over de definitieve datum, tijdstip en locatie. De wandeling gaat door als er 6 aanmeldingen zijn. Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers.


 

Helaas is in de jubileumpuzzel van het onlangs verschenen magazine Informeel een fout geslopen.
De nummers die moeten corresponderen met letters uit de puzzel zijn niet allemaal juist.

U kunt hier de gecorrigeerde versie downloaden. Excuses voor het ongemak!

 

dowload