Actueel

dvdmz2020

Het coronavirus houdt geen rekening met mantelzorgers, WIJ WEL!


10 november is het de landelijke Dag van de Mantelzorg. Op deze dag denken we aan alle mantelzorgers in Nederland die iedere dag weer voor hun naaste zorgen.
Dit jaar is het, door de aanwezigheid van het COVID-19 virus, helaas niet mogelijk om dit op onze gebruikelijke wijze te vieren.
Maar, ... we laten deze dag zeker niet zomaar voorbijgaan. Juist nu mantelzorgers vaak zwaarder belast worden is het belangrijk om ook aan hun ontspanning te denken. We zijn dan ook blij dat we alle mantelzorgers zaterdag 14 november een livestream aan kunnen bieden van twee prachtige theatervoorstellingen gespeeld door Theatergroep Bint.

De middagvoorstelling 'Overeind' is een interactieve voorstelling waar met humor en herkenning het dagelijkse leven van mantelzorgers vertolkt wordt.
De avondvoorstelling 'Die andere ouders doen ook maar wat. Special!' is een herkenbare en pakkende voorstelling die ouders van kinderen die net dat beetje extra vragen zeker zullen herkennen.

Het is voor professionals en belangstellenden ook mogelijk zich voor deze livestream aan te melden.

Kijk hier voor meer informatie en aanmelding.

 

 


 

Graag maken we u attent op een wijzing in de zorg voor mensen met langdurige psychische problematiek. In 2021 gaat dit namelijk veranderen in zorg vanuit de Wet langdurige zorg (WLz).
Download of lees hier de informatie van het Ministerie van VWS.

Lees meer


 

Op de eerste maandag van de maand wordt er in augustus en september weer gewandeld in de Kroondomeinen onder begeleiding van de mantelzorgmakelaar.

Vertrek is om 19.00 uur vanaf de parkeerplaats aan de Wieselseweg. (Zie de agenda voor de uitgebreide routebeschrijving)
Aanmelden is niet nodig en er wordt niet gewacht!


 

In de afgelopen jaren hebben we goede ervaringen opgedaan met de cursus mindfulness onder leiding van Martha Pastink. We hebben haar bereid gevonden om in de zomer een aantal bijeenkomsten online aan te bieden.
Doet u mee?

Opfrisbijeenkomst
Mantelzorgers die in het verleden de mindfulness cursus hebben gevolgd kunnen op maandagavond 20 juli meedoen.

Drieluik mindfulness & ontspanning
Voor beginners bieden we een drieluik kennismaking mindfulness & ontspanning aan op maandagavond 3, 10 en 17 augustus.

Informatie
De bijeenkomsten vinden online plaats via Zoom en duren 90 minuten, van 19.30-21.00 uur.
U ontvangt van Martha Pastink een link waarmee u toegang krijgt tot de bijeenkomst.
Mocht u daar hulp bij nodig hebben of van te voren willen oefenen, laat het ons dan weten.

Voor meer informatie of aanmelding kunt u per mail contact opnemen met Karin Fennes vermeld alstublieft uw naam, telefoonnummer en om welke bijeenkomst het gaat.


 

MantelzorgNL heeft nu een app ontwikkeld in samenwerking met Menzis Zorgkantoor. Met de app kunnen mensen die zorgen voor een naaste op een eenvoudige en snelle manier informatie vinden en op de hoogte blijven van relevant nieuws.

Lees meer

De app is vanaf nu te downloaden in de Google Playstore (Android) en App Store (iPhone).