Actueel

StadspasTot en met 31 oktober 2021 kunnen mantelzorgers de jaarlijkse waardering aanvragen. Dit jaar heeft de gemeente Apeldoorn besloten de waardering te geven in de vorm van een Stadspas met een tegoed van 50 euro. Het bedrag kan bij geselecteerde ondernemers en organisaties besteed worden. De waardering kunt u aanvragen met het formulier op deze website. 

Ga naar mantelzorgwaardering


 

De 2e editie van 'Alzheimercafé online' is nu te bekijken. Gespreksleider Ton van den Bosch gaat met Marie Josée Andringa in gesprek over wat dementie is. Marie Josée, voorheen specialist ouderen geneeskunde en nu vrijwilliger bij Alzheimer Nederland, geeft een heldere en duidelijke uitleg over wat dementie is en wat het met je doet.

bekijk

Door alle coronamaatregelen kunnen bijeenkomsten vaak niet doorgaan. Gaandeweg worden er online oplossingen bedacht. Zo ook voor het maandelijkse Alzheimercafé.
U kunt de eerste uitzending via RTV Apeldoorn nu online bekijken.

bekijk


 

De GGD Noord- en Oost-Gelderland (waar Apeldoorn onder valt) waarschuwt voor oplichters die ouderen telefonisch benaderen om thuis een coronavaccinatie te komen geven. Dit klopt niet! De GGD neemt geen contact op met ouderen over het vaccineren en komt ook niet bij mensen thuis om te vaccineren. Kijk voor meer informatie op: www.ggdnog.nl


 

avondklokDe aangekondigde avondklok is inmiddels definitief en geldt van zaterdag 23 januari 21.00 tot woensdag 10 februari 2021 om 04.30 uur ‘s ochtends. Dit betekent dat vanaf 21.00 uur ’s avonds tot de volgende ochtend 4.30 uur iedereen binnen blijft. Het instellen van een avondklok heeft als doel het aantal besmettingen met het coronavirus te verminderen en de opkomende varianten van dit virus, welke nog besmettelijker zijn, terug te dringen
De invoering van de avondklok zal ook gevolgen hebben voor mantelzorgers. Woont degene voor wie je zorgt niet bij je in huis? En heeft je naaste tussen 21.00 en 4.30 uur mantelzorg nodig die je niet kunt verschuiven naar een moment voor of na de avondklok? Dan mag je hiervoor op pad. Wel is het noodzakelijk dat je dan een ‘Eigen Verklaring Avondklok’ bij je hebt.

Wil je meer weten over mantelzorg en de avondklok ga dan naar MantelzorgNL daar vind je ook informatie over het invullen van het formulier of naar de site van de Rijksoverheid.