Actueel

Bekijk nu de prachtige documentaire '50 jaar de Kap' gemaakt door RTV Apeldoorn. Mooie verhalen van vrijwilligers en mantelzorgers.
Maak kennis met de de Kap als organisatie en haar betekenis binnen de Apeldoornse samenleving. 

kijken


 

Vanaf februari starten we met een gespreksgroep voor mantelzorgers die de zorg hebben voor een partner met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel). Onder leiding van een deskundige gespreksleider kunt u met gelijkgestemden in een vertrouwelijke setting uw ervaringen delen.

Datum : donderdag 21 februari van 19.30-21.00 uur

Locatie : de Kap, Regentesselaan 2-B, 7316 AC te Apeldoorn (u kunt gratis parkeren achter het gebouw)

Aanmelden : stuur (tot één week van te voren) een mail naar Andrea Dusink o.v.v. uw naam en telefoonnummer.


 

Informatiepunt Mantelzorg Gelre ApeldoornHet informatiepunt mantelzorg van Gelre Apeldoorn is zaterdag 10 november op de ‘Dag van de Mantelzorg’ extra geopend tussen 13.30-16.00 uur in de centrale hal. Vorig jaar opende Gelre ziekenhuizen dit informatiepunt dat duidelijk in een behoefte voorziet. Vrijwilligers bemensen dit informatiepunt elke woensdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur. Mantelzorgers kunnen hier met hun verhaal terecht, vragen stellen en vrijblijvend informatie krijgen over ondersteuning vanuit de diverse mantelzorgorganisaties, waaronder de Kap (Stedelijk Knooppunt Mantelzorg). De vrijwilligers zijn hiervoor ook getraind door de Kap. Kortom: Mantelzorg, dat doe je samen en verdient onze aandacht!


 

Kom 21 september naar het CODA museum & CODA Centrale Bibliotheek. Van 12.45 tot 16.00 uur is er een gevarieerd programma. Iedereen is van harte welkom en de toegang is GRATIS!
Kijk in de agenda voor het voledige programma.


 

Relax! 

Jonge mantelzorgers van 15 tot 23 jaar kunnen van 7 t/m 9 september deelnemen aan een gratis 'relaxweekend'. Leuke activiteiten, gezellig elkaar ontmoeten en chillen bij het kampvuur. Kijk hier voor de overige info.

 

Nieuw

Op 11 september is de eerste Brussenbijeenkomst voor 25+ .  Ervaringen uitwisselen en praten over het opgroeien met een bijzondere broer of zus. Er is gebleken dat je op latere leeftijd tegen dingen aan kunt lopen die hier mee te maken hebben. Zie hier de info.

 

Informatief

Graag wijzen we u op een paar belangrijke rapporten die zijn uitgekomen. De aandacht voor de jonge mantelzorgers groeit en dat is mooi en nodig.

  •  Recent verscheen het rapport ‘Hoor je mij wel’ van de Kinderombudsman over kinderen van ouders met een ziekte, verslaving of beperking.
  • Minister de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) zet in de kamerbrief de beleidsinzet uiteen, gericht op het signaleren en ondersteunen van deze kinderen.
  • Een goede duidelijke factsheet over opgroeien met zorg van de GGD noord en oost Gelderland

 

Ben je nog niet bij het Stedelijk Knooppunt Mantelzorg aangemeld? Doe dat dan hier. Het kost niets! We houden je op de hoogte van belangrijke zaken en leuke activiteiten.