Actueel

Vragenlijstonderzoek ‘Werk & Mantelzorg’ Universiteit Leiden: Doet u mee? 

Bent u mantelzorger voor tenminste 2 uur in de week? Doet u betaald werk voor tenminste 12 uur in de week? En heeft u een leidinggevende op het werk en bent u 23 jaar of ouder? 

Zo ja, doet u dan alstublieft mee met ons vragenlijstonderzoek over werk en mantelzorg! De vragenlijst kunt u hier invullen, klik alstublieft op de internetlink: https://leidenuniv.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_6LIbNQ35aeEJSHX  
Het onderzoek wordt gedaan om inzichten te verkrijgen die werkende mantelzorgers kunnen helpen. Meedoen is op vertrouwelijke basis en duurt 15 tot 20 minuten, en geeft u kans op het winnen van een cadeaubon van 10 euro (40 bonnen worden verloot onder inzenders van de vragenlijst). 
U kunt de vragenlijst invullen gedurende de maanden november en december 2019.

Onze hartelijke dank, daar helpt u werkende mantelzorgers en de wetenschap mee!
Universiteit Leiden


 

Heeft u ons 'Strategisch beleid ' al bekeken?
De Kap heeft een visualisatie laten maken van het strategisch beleid voor de komende jaren. Een kort filmpje geeft je een beeld van waar de Kap voor staat en wat de koers voor de. toekomst is.

bekijk


Landelijk wordt op 10 november de Dag van de Mantelzorg gevierd. Rondom deze dag zijn in Apeldoorn van 8 t/m 15 november weer diverse activiteiten voor mantelzorgers.  Het Apeldoorns Symfonieorkest luidt de 'week' in op vrijdag 8 november met het concert "Hollandse Meesters". Daarnaast is er een breed scala aan activiteiten zoals theater, film, wandeling met gids, workshop BBQ, fotoshoot etc. De activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door diverse organisaties en ondernemers in Apeldoorn.
Lees meer


 

De gemeente heeft de Kap de opdracht gegeven om alles rondom respijtzorg in kaart te brengen. Respijt betekent: ‘even tijd voor uzelf als mantelzorger’. Dat kan natuurlijk alleen als u weet dat degene voor wie u zorgt de juiste ondersteuning krijgt. Anders kunt u zich als mantelzorger niet echt ontspannen.
Eén van de respijtmogelijkheden thuis, is de inzet van een of meerdere vrijwilligers. Voor respijtzorg buitenshuis zijn we samen met Talma Borgh een proef gestart. Degene voor wie u zorgt verblijft daar en krijgt alle zorg, maaltijden en activiteiten die nodig zijn zodat u er met gerust hart tussenuit kan. Van oktober t/m december is er nog ruimte beschikbaar. Belangrijke criteria zijn dat de zorgvrager geen wegloopgedrag vertoont en er geen tillift nodig is. Heeft u belangstelling? Laat het ons weten! Dan gaan we dat samen met Talma Borgh en het WMO-loket voor u regelen.


 

In oktober 2019 wil wethouder Nathan Stukker graag in gesprek met mantelzorgers uit Apeldoorn. We zullen zelf wat mantelzorgers benaderen maar mocht u belangstelling hebben dan horen wij dat graag. We proberen een divers gezelschap van mantelzorgers samen te stellen wat betreft leeftijd, zorgsituatie en ziektebeeld.

Heeft u belangstelling? Dan kunt u dit melden bij Andrea Dusink.