Actueel

infographic small De Kap maakt het verschil in Apeldoorn. Door onze inzet kunnen bewoners van Apeldoorn en de dorpen langer zelfstandig wonen, zijn zij minder eenzaam en voelen zij zich gesteund door de mensen om hen heen. In 2021 hebben 665 vrijwilligers van de Kap in totaal 2144 hulpvragen opgepakt. Vrijwilligers brachten bezoekjes, brachten mensen naar het ziekenhuis, knapten tuintjes op, deden boodschappen en gingen er samen op uit. Ook ondersteunden vrijwilligers partners, kinderen of ouders van mantelzorgers, zodat zij er even tussenuit konden of de handen vrij hadden voor andere verplichtingen. Bij de Kap stonden vorig jaar 6853 mantelzorgers ingeschreven, waarvan 541 kinderen en jongeren onder de 18 jaar.

Klik op de infographic om te vergroten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

We starten weer met de maandelijkse informatiebijeenkomst voor mensen die interesse hebben voor vrijwilligerswerk bij de Kap.
Iedere 3e donderdag van de maand van 10.00 tot 11.00 uur in het kantoor aan de Regentesselaan.

Wil jij graag weten wat de Kap je te bieden heeft kom dan naar de informatiebijeenkomst.
De koffie staat klaar.

 

In verband met Corona is besloten om de bijeenkomsten van het Alzheimer Trefpunt tot en met maart 2022 NIET door te laten gaan.

Normaal gesproken vindt het Alzheimer Trefpunt elke 2e dinsdag van de maand plaats in de Loohof. Totdat het Alzheimer Trefpunt weer opengaat kunt u kijken naar diverse digitale Alzheimer Cafes:

Digitaal Alzheimer Café Apeldoorn in samenwerking met  RTV Apeldoorn

Digitaal Alzheimer Cafe Apeldoorn gespreksleider Ton van den Bosch met Marie Josée Andringa in gesprek gaat wat Dementie is.

Digitaal Alzheimer Café Apeldoorn een interview van gespreksleider Daphne Mensink met Maria de Greef, rouwtherapeut over het thema "rouw en verlies".

Wij wensen u veel kijkplezier en hopen u spoedig weer te kunnen ontmoeten!

 

Krachtig magazineWe kijken terug op een mooie Dag van de Mantelzorg waarbij wethouder Nathan Stukker het magazine 'Krachtig' ontving uit handen van Angela Wisseborn van de werkgroep Ouders met een Zorgintensief Kind. In dit magazine delen ouders hun bijzondere verhalen over hun zorgintensieve kinderen. Het magazine is gratis verkrijgbaar bij de Kap aan de Regentesselaan 2B in Apeldoorn, of om het digitaal te lezen op: https://issuu.com/dekap/docs/krachtig


 

 

Heb je nog wat vrije tijd over en altijd al eens vrijwilligerswerk willen doen, maar weet je niet wat er zoal mogelijk is? Op zaterdag 30 oktober organiseert Mensen maken Apeldoorn de ‘Vrijwilligersroute’.
De Vrijwilligersroute is een route door Apeldoorn, waarbij diverse vrijwilligersorganisaties hun locaties openstellen om te laten zien wat zij aan vrijwilligerswerk te bieden hebben.
Je kunt je eigen route uitstippelen langs de organisaties waar je graag meer over zou willen weten. Even sfeer proeven, rondkijken en informatie verzamelen over de ruime mogelijkheden die er zijn op het gebied van vrijwilligerswerk.

𝗘𝗿 𝗶𝘀 𝗮𝗹𝘁𝗶𝗷𝗱 𝘄𝗲𝗹 𝘃𝗿𝗶𝗷𝘄𝗶𝗹𝗹𝗶𝗴𝗲𝗿𝘀𝘄𝗲𝗿𝗸 𝗱𝗮𝘁 𝗯𝗶𝗷 𝗷𝗼𝘂 𝗽𝗮𝘀𝘁!
De Kap doet natuurlijk ook mee aan deze Vrijwilligersroute. Wij verwelkomen je graag tussen 12:00 en 17:00 uur bij onze informatiestand aan de Regentesselaan 2B in Apeldoorn. De Kap staat daar samen met Maatjes Apeldoorn en stichting Present.
Meer informatie over de Vrijwilligersroute en de routekaart vind je op www.apeldoornpaktaan.nl/mensen-maken-apeldoorn.