Actueel

petitieMZMagazine Margriet en MantelzorgNL  (voorheen Mezzo) pleiten ervoor dat mantelzorgers tenminste één week per jaar mantelzorgvrij kunnen zijn – en dat zonder regelgedoe. Daarom roepen Margriet en MantelzorgNL iedereen op om de petitie te ondertekenen op: www.margriet.nl/mantelzorgpetitie

Er zijn in Nederland 4,4 miljoen mantelzorgers. Een deel van deze mantelzorgers geeft aan zich overbelast te voelen. Het regelen van vervanging, zodat ze weer even op adem kunnen komen, blijkt vaak heel moeilijk te realiseren. Omdat voor mantelzorgers onduidelijk is waar ze terechtkunnen en vervangende zorg ook nog eens weinig beschikbaar is. Ze worden van het kastje naar de muur gestuurd. Dit moet anders, vinden Margriet en MantelzorgNL. Mantelzorgers verdienen een weekje vakantie zonder zorgen en gedoe. Dat verdienen ze dubbel en dwars.

We willen dat elke mantelzorger die een week mantelzorgvrij wil zijn, dit bij één aanspreekpunt op een eenvoudige manier kan regelen. Wij willen dat de mantelzorger zich niet druk hoeft te maken wie het achter de schermen regelt - gemeente of zorgverzekeraar - maar zorgeloos een weekje vrij van taken kan zijn. Wanneer een mantelzorger zich meldt, verwachten we iemand die meedenkt en het mogelijk maakt, in plaats van een af- of verwijzing.
Teken dus deze petitie! Ga naar www.margriet.nl/mantelzorgpetitie


 

Uit de nieuwsbrief van de wijkverpleegkundigen S1

Het Wmo-loket kan een indicatie afgeven voor huishoudelijke hulp voor maaltijdbegeleiding. Met een aantal zorgorganisaties in Apeldoorn zijn hier afspraken over gemaakt. Het Wmo-loket geeft een indicatie door aan Thuiszorg Gezellig. Thuiszorg Gezellig coördineert de Wmo-indicaties rondom maaltijden en zal met een eventuele zorgverlener die al bij de inwoner komt afstemmen hoe en door wie de ondersteuning ingezet kan worden. Zorgassist, Thuiszorg Beers, PGVZ, AtHomeFirst en Klein Geluk hebben aangegeven ondersteuning in te kunnen zetten en zullen dat zoveel mogelijk combineren bij de inwoners waar zij al zorg verlenen.

Kijk voor meer informatie hier.


 

Bent u mantelzorger voor uw partner en wilt u samen een weekendje genieten? Kijk dan eens naar het arrangement van Herberg Welgelegen.
Herberg Welgelegen in Valkenburg (ZH) biedt u een weekend met tijd en aandacht voor u en elkaar.
Lees meer


 

Tijdens dialoogbijeenkomsten spraken verpleegkundigen en vrijwilligers met elkaar. Over samenwerking in hospices, zorginstellingen en bij mensen thuis. En de waarde daarvan voor de cliënt én de mantelzorger. Over het luisteren en het bieden van aandacht. Over het echt van betekenis zijn voor iemand in de laatste periode van zijn leven. Bekijk de animatie en zie hoe beroepskrachten, mantelzorgers en vrijwilligers elkaar versterken. Ga met elkaar in gesprek. Want samen zorgen we ervoor dat niemand alleen hoeft te sterven.


 

Bekijk nu de prachtige documentaire '50 jaar de Kap' gemaakt door RTV Apeldoorn. Mooie verhalen van vrijwilligers en mantelzorgers.
Maak kennis met de de Kap als organisatie en haar betekenis binnen de Apeldoornse samenleving. 

kijken