Informatie mantelzorgwaardering 2018

Aanvraagtermijn is verlengd 

Wegens een juridische aanpassing is de inschrijftermijn voor het aanvragen van de Mantelzorgwaardering verlengd naar 31 december 2018.
Excuses voor het ongemak. Heeft u vragen neem dan contact op met mevr L. Vos 055 529 55 20  (de Kap) of met mevr. M Born 055 580 17 13 (Gemeente Apeldoorn).

 

Let op!

Heeft u de waardering voor 31 oktober aangevraagd dan wordt deze aanvraag gewoon volgens het eerder opgegeven tijdspad verwerkt.
De gemeente streeft ernaar om de aanvragen van voor 31 oktober in de tweede helft van december uit te betalen.

 

Ben ik mantelzorger?

U bent mantelzorger als u langdurig en onbetaald voor een bekende of een familielid zorgt. Vanwege bijvoorbeeld een handicap of chronische ziekte. De zorg duurt langer dan drie maanden of wordt meer dan 8 uur per week verleend. Het gaat altijd om iemand waarmee u een persoonlijke relatie heeft. Bijvoorbeeld uw partner, kind, ouder of vriend(in).

 

Aanvragen 

De Kap heeft de taak gekregen om de waarderingsregeling voor de gemeente uit te voeren.
Aanvragen van de waardering gaat middels een digitaal formulier op de website van de Kap.  Het formulier is vanwege de verlengde aanvraagtermijn tot en met 31 december 2018 beschikbaar.

NAAR FORMULIER

 

Wanneer krijg ik de waardering?

Vraagt u na 31 oktober de waardering aan dan ontvangt u 8 weken na de sluitingsdatum van 31 december 2018 een beschikking van de gemeente.  Daarin staat of het geldbedrag aan u wordt toegekend en wanneer u dit op uw rekening overgemaakt krijgt. In deze beschikking wordt ook het IBAN nummer vermeld waar de waardering op wordt gestort. Wanneer dit niet klopt kunt u dit alsnog corrigeren. 

 

Wat als u er niet uitkomt; u heeft een vraag of beschikt niet over internet.

U kunt uw vragen gemakkelijk stellen door een e-mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Heeft u geen internet dan kunt u voor vragen of hulp rondom de mantelzorgwaarderingsaanvraag bellen met telefoonnummer: 055 529 55 20 

 

Goed om te weten!

  • De mantelzorger vraagt aan;
  • Er kan per mantelzorger 1 waardering worden aangevraagd; ook al zorgt u voor meerdere personen;
  • Het gaat om een eenmalig bedrag van €100,00;
  • Degene voor wie u zorgt moet in de gemeente Apeldoorn wonen;
  • De mantelzorg dient te voldoen aan de criteria;
  • De waardering dient uiterlijk 31 december 2018 te zijn aangevraagd.

 

BEKIJK OOK DE VEELGESTELDE VRAGEN