Mantelzorgwaardering

LEEST U AUB DE INFORMATIE GOED DOOR!

Waardering

Mantelzorgers zijn onmisbaar in de samenleving. De gemeente Apeldoorn heeft waardering voor uw werk als mantelzorger en geeft u graag iets extra's.  
Van 1 september tot en met 30 november 2020 krijgt u de mogelijkheid een éénmalige waardering, in de vorm van een geldbedrag, van € 75,- aan te vragen. 

 

Brief

De gemeente stuurt iedereen die bekend is bij de Wmo een brief over de mantelzorgwaardering. Het is de bedoeling dat men deze brief aan zijn of haar mantelzorger laat lezen. De mantelzorger moet namelijk de aanvraag doen.
Omdat op deze wijze niet alle mantelzorgers bereikt zullen worden wordt de informatie ook gedeeld via andere media van de gemeente en de Kap zoals: krant, Facebook, websites en nieuwsbrieven. 

 

Ben ik mantelzorger?

U bent mantelzorger als u langdurig en onbetaald voor een bekende of een familielid zorgt. Vanwege bijvoorbeeld een handicap of chronische ziekte. De zorg duurt langer dan drie maanden of wordt meer dan 8 uur per week verleend. Het gaat altijd om iemand waarmee u een persoonlijke relatie heeft. Bijvoorbeeld uw partner, kind, ouder of vriend(in).

 

Aanvragen

De Kap heeft de taak gekregen om de waarderingsregeling voor de gemeente uit te voeren.
Aanvragen van de waardering gaat middels een digitaal formulier op de website van de Kap.  Vanaf 1 september tot en met 30 november 2020  is het aanvraagformulier beschikbaar.

 

Wanneer krijg ik de waardering?

Als u in aanmerking komt voor de mantelzorgwaardering, wordt het geld binnen 8 weken na 30 november overgemaakt op uw bankrekening.

 

Wat als u er niet uitkomt; u heeft een vraag of beschikt niet over internet.

U kunt uw vragen gemakkelijk stellen door een e-mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Heeft u geen internet dan kunt u voor vragen of hulp rondom de mantelzorgwaarderingsaanvraag vanaf 1 september tot en met 30 november 2020 bellen met telefoonnummer: 055 57 67 998. Spreek vervolgens duidelijk uw naam en telefoonnummer in. U wordt dan door een medewerker van de Kap op een ander tijdstip teruggebeld en persoonlijk verder geholpen. Afhankelijk van de drukte kan het zijn dat het terugbellen misschien iets langer (enkele dagen) op zich laat wachten dan gedacht. We hopen op uw begrip.  

 

Goed om te weten!

  • De mantelzorger vraagt aan;
  • Er kan per mantelzorger 1 waardering worden aangevraagd; ook al zorgt u voor meerdere personen;
  • Het gaat om een eenmalig bedrag van €75,00;
  • Degene voor wie u zorgt moet in de gemeente Apeldoorn wonen;
  • De mantelzorg dient te voldoen aan de criteria;
  • De waardering dient uiterlijk 30 november 2020 te zijn aangevraagd.

 

BEKIJK OOK DE VEELGESTELDE VRAGEN

 

Aanvraagformulier Mantelzorgwaardering