Roos Radeloos

Als onderdeel van de campagne "Heb oog en oor voor jonge mantelzorgers", heeft de Kap de theatervoorstelling Roos Radeloos laten maken.
Twee theatermakers, Fulco de Deken en Evi Zaalberg, hebben met input van jonge mantelzorgers uit Apeldoorn het script geschreven. Zij zijn tevens de acteurs die het stuk spelen. Roos Radeloos is een indrukwekkende vertolking van het alledaagse leven van een jonge mantelzorger. 

Roos is een veertienjarige puber die gewoon naar school gaat, een mobiele telefoon heeft en net als alle andere veertienjarigen wel eens onzeker en rebels is. Wat bijna niemand op school weet is dat Roos thuis een zieke vader heeft waar ze voor zorgt. Bovendien maakt Roos zich veel zorgen over haar vader én haar eigen toekomst. Is er iemand die haar ziet? Durft ze om hulp te vragen?

RoosRadeloos

De Kap hoopt zoveel mogelijk scholen en organisaties die met kinderen/jongeren werken te bereiken. Aan de voorstelling zijn gastlessen gekoppeld waarin het thema verder wordt uitgediept. We hopen dat leerkrachten, medewerkers en leerlingen zo meer inzicht krijgen in het leven van een jonge mantelzorger. Hoe herken en erken je een jonge mantelzorger? Hoe kun je ondersteuning bieden zonder te betuttelen. 

Heeft uw school of organisatie oog en oor voor jonge mantelzorgers?
Neem voor boekingen, kosten en informatie contact op met Nathalie Postma

Download hier de flyer. 

Roos Radeloos is medemogelijk gemaakt met financiële steun van Rotaryclub Apeldoorn en VGZ.