Ervaringsmaatjesproject

Ervaringsmaatjes is een maatjesproject waarin jonge vrijwilligers en stagiaires die zelf zijn opgegroeid met zorg in het gezin, ondersteuning bieden aan jonge mantelzorgers. Vaak gaat veel aandacht en zorg uit naar het zieke of beperkte gezinslid, dat kan wel eens lastig zijn. Een ervaringsmaatje weet als geen ander hoe dat is en is er speciaal voor de jong mantelzorger.

 

Het is fijn om een maatje te hebben die mij begrijpt, iemand die een beetje hetzelfde heeft meegemaakt

 

Wat doet een Ervaringsmaatje?

Een ervaringsmaatje doet een jaar lang samen met de jonge mantelzorger leuke dingen en geeft waar nodig een steuntje in de rug geven. Ze zien elkaar regelmatig, zodat ze een band kunnen opbouwen, zoals maatjes dat doen.

Lees hier het interview met 2 maatjes uit Apeldoorn.

 

 

Ik wil een ervaringsmaatjeEen maatje aanvragen

Aanvragen van een maatje kan door een mail te sturen met vermelding van je naam en telefoonnummer naar Tineke Vollebregt:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel of app naar 06 187 073 66

Zij neemt dan zo snel mogelijk contact met je op. Wil je eerst wat meer informatie? Bellen naar de Kap (055 529 55 20) kan natuurlijk altijd.

Download de informatiefolder door op het plaatje hiernaast te klikken.

 

 

 

 

 

Ik word een ervaringsmaatje.Wil je een maatje worden?

Mensen tussen 18 en 35 jaar oud, die zelf ook jonge mantelzorger zijn of zijn geweest kunnen zich als maatje aanmelden door te mailen naar Tineke Vollebregt. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Download de informatiefolder door op het plaatje hiernaast te klikken.