Dag van de Mantelzorg

dvdmz2020Jaarlijks wordt op 10 november, de landelijke 'Dag van de Mantelzorg' gevierd. Corona maakt helaas alles anders. Ook de Dag van de Mantelzorg.


Geheel coronaproof kunnen mantelzorgers, beroepskrachten en belangstellenden dit jaar op zaterdag 14 november de theatervoorstelling(en) van Theatergroep Bint via een livestream volgen.

 


Middagvoorstelling 15.30 uur

Overeind
Een interactieve voorstelling waar met humor en herkenning het dagelijkse leven van mantelzorgers vertolkt wordt. Hoe zou het zijn als je ineens voor je partner moet zorgen?
Zou jij je moeder in huis nemen als ze niet meer zelfstandig kan wonen? En hoe blijf je zelf overeind als je intensief zorgt voor een ander? ‘Overeind’ maakt de dilemma’s en zorgen waar
mantelzorgers mee te maken krijgen voelbaar. De voorstelling is gemaakt op basis van ervaringsverhalen van mantelzorgers en geschikt voor iedereen die wel eens voor iemand zorgt.

 

Avondvoorstelling 19.30 uur

Die andere ouders doen ook maar wat. Special!
Opvoeden en ouderschap van zorg-intensieve kinderen. Een herkenbare en pakkende voorstelling die ouders van kinderen die net dat beetje extra vragen zeker zullen herkennen.
Maar hoe doe je het eigenlijk, dat opvoeden? Hoe vaak heb je het over de worsteling om het goed te doen? Over de ontroering, de verwondering en de trots wanneer je weer een stapje verder komt of je kind je ineens verrast? En wat doe je met alle goed bedoelde adviezen die je krijgt?
Deze speciale theatervoorstelling is mede georganiseerd door een werkgroep van moeders (Ingeborg, Regine, Angela en Yvette) van kinderen met intensieve zorg.

 

Wat is een livestream?

De voorstellingen zijn via een livestream te volgen. Dat betekent dat u na aanmelding een link ontvangt waarmee u de voorstelling via uw computer kunt bekijken.
Bij de link krijgt u ook uitleg over hoe dat werkt. Bekijk dit ruim voordat het 14 november is zodat u niet voor verrassingen komt te staan.
Mocht u daar hulp bij nodig hebben dan kunt u misschien een beroep doen op familie/vrienden of een vrijwilliger van de Kap. 
Heeft u geen computer? Misschien heeft iemand in uw omgeving een tablet waarop u (samen) naar de voorstelling kunt kijken?


Komt het u niet uit om zaterdag te kijken?
De livestream blijft na 14 november nog twee weken beschikbaar via de website van de Kap. U heeft hier een link en een code voor nodig. 
Houd, in het geval u hier gebruik van wilt maken, de website in de gaten voor meer informatie. 

Voor vragen en/of informatie kunt u terecht bij de Kap.

 

Aanmelden voor Mantelzorgers

U kunt zich hier voor de livestream aanmelden. Maak u keuze en klik op de juiste knop!

Middagvoorstelling             Avondvoorstelling            Beide voorstellingen

 

 

Aanmelden voor Beroepskrachten en belangstellenden

U kunt zich hier voor de livestream aanmelden. Maak u keuze en klik op de juiste knop!

Middagvoorstelling             Avondvoorstelling            Beide voorstellingen

 

De Kap, Klein Geluk, MEE Veluwe en Stimenz (werkgroep Dag van de Mantelzorg), wensen u een fijne voorstelling!

 

Deze livestream wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gemeente Apeldoorn, Het Kroonpad/de Zonnehoek, Rabobank Apeldoorn, Rotary Apeldoorn ’t Loo, Stichting Vrienden van de Grote Kerk en TB Stichting Apeldoorn.