Mindfulness

In samenwerking met GGNet organiseert het Stedelijk Knooppunt Mantelzorg de cursus Mindfulness.

'Mindfulness', minder stress door aandacht, is het tegenovergestelde van leven op de automatische piloot. Je komt dichterbij je gevoel, zonder erover te oordelen of er direct gevolg aan te geven. Je aanvaardt de situatie zoals die is en creëert zo ruimte om problemen van een andere kant te bekijken. Door dit proces te trainen, leef je intenser en kun je tegelijkertijd makkelijker ontspannen. Ook kan het helpen om minder te piekeren of minder last te hebben van stress, angst en/of somberheid.

Inhoud

De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten van twee uur. In iedere bijeenkomst leert u oefeningen om uw aandacht meer te richten op bijvoorbeeld uw lichaam, de ademhaling of op uw gedachten.
Naast een cursusmap ontvangt u ook cd’s met oefeningen zodat u na afloop van de cursus thuis kan blijven oefenen.
Om echt iets aan de training te hebben, adviseren we u om dagelijks 15 tot 30 minuten te oefenen.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor mantelzorgers (uit de gemeente Apeldoorn) die stress ervaren in hun leven en met behulp van mindfulness willen werken aan het verminderen van hun klachten.

Locatie

RGC Apeldoorn
Albert Schweitzerlaan 31
7334 DZ Apeldoorn

Voor cursussen geldt dat de cursus doorgaat bij voldoende aanmeldingen.

Regelmatig organiseren we ook terugkombijeenkomsten voor alle mantelzorgers die de cursus Mindfulness hebben gevolgd. De data worden vermeld in de agenda.