Vrijwilliger worden

Ben je op zoek naar leuk en zinvol vrijwilligerswerk? Geef je om mensen en wil je graag iets voor een ander doen? Dan ben je bij de Kap van harte welkom. Als vrijwilliger van de Kap gaat het om: "er zijn voor de ander". Aandacht, tijd en begrip zijn daarbij belangrijke kenmerken. Onze vrijwilligers werken zelfstandig bij de mensen thuis. Dat vraagt om een open en respectvolle houding, maar ook het bewaken van je eigen grenzen.

Vrijwilliger zijn in de informele zorg is een bewuste keuze, een investering die ook iets oplevert. Vrijwilligerswerk geeft voldoening en energie!

 

Is het vrijwilligerswerk iets voor mij?

Vrijwilligerswerk bij de Kap is er voor iedereen. Er zijn geen leeftijdsgrenzen en ook met weinig tijd kun je iets voor een ander betekenen. Van vrijwilligerswerk kun je veel leren, je doet nieuwe contacten op en het biedt je de mogelijkheid om ervaring op te doen. Natuurlijk moet de aard van het werk wel bij je passen en voor het uitvoeren van zorgtaken is een training nodig. Deze wordt door de Kap, kosteloos, verzorgd.

 

Praktische hulp of sociale ondersteuning

Ben je graag praktisch bezig of is administratie je expertise? Ben je iemand die er graag op uit gaat of iemand die een luisterend oor kan bieden? Met jou talent en inzet maak je altijd iemand blij!
Kijk eens onder "hulp" in het menu naar de diensten die de Kap levert. Zo krijg je alvast een indruk van wat wij doen.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan naar onze informatiebijeenkomst.

 

Waar kun je als vrijwilliger op rekenen

Als je aan de slag gaat als vrijwilliger kun je rekenen op begeleiding door beroepskrachten. We organiseren regelmatig thema- en groepsbijeenkomsten waar je andere vrijwilligers kunt ontmoeten en ervaringen uit kunt wisselen. daarnaast bieden we: 

  • deskundigheidsbevordering
  • scholing
  • onkostenvergoeding
  • aansprakelijkheid- en ongevallenverzekering (tijdens de uitvoer van je werkzaamheden als vrijwilliger)

 Jaarlijks organiseren we een gezellige middag of avond om onze vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. 

Vrijwilligers vertellen

Respijtzorg - vervangende mantelzorg

respijtvrijwilliger