Maatjes

Sommige mensen hebben op bepaalde punten in het leven even een steuntje in de rug nodig. Door deze kwetsbare mensen gedurende een periode aan een maatje te koppelen kunnen ze weer verder. Samen gezellige, sportieve, culturele of recreatieve activiteiten ondernemen kan hierbij helpen.

De maatjesprojecten van de Kap zijn samen met de maatjesprojecten van Stimenz ondergebracht in een samenwerkingsverband: MaatjesApeldoorn.
De maatjes van MaatjesApeldoorn zijn getrainde vrijwilligers die de deelnemers in 1 op 1 contact gedurende een jaar ondersteunen. De inzet van de maatjes is vooral gericht op stimulering en activering van de deelnemers om zo de participatie in de samenleving te bevorderen. Een maatje kan helpen het sociale netwerk te vergroten of toe leiden naar passende activiteiten, ontmoetingsplekken, dagbestedingsplekken of begeleid vrijwilligerswerk. Het streven is dat het traject na een jaar succesvol kan worden afgesloten en de deelnemer zoveel mogelijk op eigen kracht verder kan.

MaatjesApeldoorn brengt vraag en aanbod bij elkaar en zorgt voor de passende match.
Voor meer informatie en aanmelding van deelnemer of maatje: stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bel 055 - 527 05 81 of 055 - 529 55 20

 

De maatjesprojecten die MaatjesApeldoorn vertegenwoordigd zijn: Buddyzorg en Kracht2 van Stimenz en 2Go en de Vriendendienst van de Kap.

Logo maatjes