Intensieve thuiszorg

Bent u alleen en woont u zelfstandig? Onze vrijwilligers bieden gezelligheid, contact en ondersteuning aan mensen met dementie, een beperking of chronische ziekte in de thuissituatie. Nu we langer zelfstandig thuis moeten wonen kan een zorgvrijwilliger een belangrijke en welkome aanvulling zijn op de formele zorg die u ontvangt. Een geruststellende gedachte voor eventuele familie op afstand.

 

Respijtzorg (vervangende mantelzorg)

Bent u mantelzorger? Vrijwilligers kunnen ook de zorg voor korte of langere tijd van u overnemen. Zorgen voor iemand is intensief en kost veel energie. Door de zorg tijdelijk over te dragen krijgt u rust en ruimte om even op adem te komen en iets voor uzelf te doen. De zorg tijdelijk overdragen noemen we respijtzorg. Er zijn verschillende mogelijkheden. U leest er hier meer over.

 

In goede handen

Natuurlijk wilt u dat degene die u verzorgd in goede handen is. Onze zorgvrijwilligers krijgen een training gericht op de zorg voor (chronisch)zieken of dementerenden. De vrijwilligers mogen geen verpleegkundige handelingen verrichten. Voorafgaand aan de inzet vindt een intake gesprek plaats. Zo kunnen we op zoek naar de best mogelijke match. (zie ook onze werkwijze). 

 

Respijtzorg - vervangende mantelzorg

respijtvrijwilliger