Intensieve thuiszorg

Vrijwilligers bieden gezelligheid, contact en ondersteuning aan mensen met dementie, een beperking of chronische ziekte in de thuissituatie. Nu we langer zelfstandig thuis moeten wonen kan een zorgvrijwilliger een belangrijke en welkome aanvulling zijn op de formele zorg die u ontvangt.

 

Mantelzorgondersteuning

De vrijwilligers kunnen ook de zorg van de mantelzorger een paar uurtjes per week overnemen. Hierdoor krijgt u als mantelzorger rust en ruimte om even op adem te komen en iets voor uzelf te doen. Zorgen voor iemand is intensief en kost veel energie. Door op tijd de batterij weer op te laden houdt u de zorg langer vol en voorkomt u overbelasting. Voor de verzorgde is de verandering vaak een gezellige en prettige afwisseling.

 

In goede handen

Natuurlijk wilt u dat degene die u verzorgd in goede handen is. Onze zorgvrijwilligers krijgen een training gericht op de zorg voor (chronisch)zieken of dementerenden. De vrijwilligers mogen geen verpleegkundige handelingen verrichten. De hulp kan overdag of 's avonds ingezet worden. Voorafgaand aan de inzet vindt een intake gesprek plaats (zie ook onze werkwijze).