Geen bezoek en dan ...

Om het aantal besmettingen met het Coronavirus terug te dringen en onze kwetsbare medemensen te beschermen blijven we zoveel mogelijk binnen.
Dat is voor veel mensen best een hele opgave. Met name (allenstaande) ouderen en mensen die psychisch kwetsbaar zijn moeten bezoek en soms ook hulpverlening ontberen. Geen bezoek en dan ... ?
Hieronder staan enkele tips/links naar programma's en websites die wat afleiding of hulp kunnen bieden in deze stressvolle tijd.

 

Omroep Max zendt nu elke werkdag het MAX Ouderenjournaal uit. Het nieuwe programma richt zich op positief, hoopvol, informatief en inspirerend nieuws, toegespitst op de situatie van ouderen in tijden van sociale afstand.
De uitzendingen zijn elke werkdag om 16.40 uur te zien op NPO 1.

Heimwee TV is iedere dag  tussen 09.00 en 14.00 uur te zien op NPO 2.  In Heimwee TV worden programma's uit de tv-archieven uitgezonden. Je kunt daarbij denken aan programma's als: Klasgenoten, Zeg ‘ns Aaa, Oppassen!!! en Eén van de Acht.

Om in beweging te blijven kun je 's ochtends om 9.20 uur op NPO2 meedoen met 'Nederland in beweging'. Een kwartiertje alle spieren losmaken met Olga Commandeur. Je kunt hier eerdere afleveringen bekijken.

 

melkmeisjeBezoek  virtueel eens een museum. Vanuit je luie stoel een rondleiding krijgen door bijvoorbeeld het Rijksmuseum Amsterdam, het Guggenheim museum in New York of het British Museum in Londen. Klik op de betreffende site op het "poppetje" aan de rechterkant om de rondleiding te starten.
Hier vind je nog meer musea die je virtueel kunt bezoeken.

 

Ben of ken je iemand met psychische klachten kijk dan eens op de website van MIND. Je vindt er veel informatie die jou of degene om wie je je zorgen maakt door deze moeilijke tijd heen helpt.
Zo is er iedere werkdag een virtuele huiskamer waarin vragen beantwoord worden en gesprekken worden gevoerd met ervaringsdeskundigen en experts. Ook kun je via de MIND connect app in contact komen met gelijkgestemden. Of via MIND korrelatie een hulpverlener spreken die je een antwoord geeft op je vragen of waar je terecht kan voor hulp, advies of misschien alleen wat afleiding?


Voor hulp of informatie kun je nog steeds bij de Kap terecht. Waar mogelijk helpen we of zoeken we samen naar een oplossing. Tel: 055 529 55 20