Van 1 september t/m 30 november 2020 kan de mantelzorgwaardering aangevraagd worden.

Lees meer

Mantelzorgers opgelet!

covid 19 

phone 98592 340

 

 

 

 

 
Wij zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar:

Ma. Di. Do.: 8.30 tot 17.00 uur
Wo. en Vrij.: 8.30 tot 12.00 uur

055 5295520

Ons kantoor is gesloten voor bezoek.

met elkaar, voor elkaar

Laatste Nieuws

 • Dag van de Mantelzorg

  dvdmz2020

  Het coronavirus houdt geen rekening met mantelzorgers, WIJ WEL!


  10 november is het de landelijke Dag van de Mantelzorg. Op deze dag denken we aan alle mantelzorgers in Nederland die iedere dag weer voor hun naaste zorgen.
  Dit jaar is het, door de aanwezigheid van het COVID-19 virus, helaas niet mogelijk om dit op onze gebruikelijke wijze te vieren.
  Maar,

  Lees meer
 • Wijziging in zorg voor mensen met langdurige psychische problematiek

  Graag maken we u attent op een wijzing in de zorg voor mensen met langdurige psychische problematiek. In 2021 gaat dit namelijk veranderen in zorg vanuit de Wet langdurige zorg (WLz).
  Download of lees hier de informatie van het Ministerie van VWS.

  Lees meer


   

  Lees meer
 • Wandelen voor mantelzorgers

  Op de eerste maandag van de maand wordt er in augustus en september weer gewandeld in de Kroondomeinen onder begeleiding van de mantelzorgmakelaar.

  Vertrek is om 19.00 uur vanaf de parkeerplaats aan de Wieselseweg. (Zie de agenda voor de uitgebreide routebeschrijving)
  Aanmelden is niet nodig en er wordt niet gewacht!


   

  Lees meer
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Vrijwilliger worden in coronatijd

vrouw koffieWat leuk dat je interesse hebt in vrijwilligerswerk bij de Kap. Ook in coronatijd zijn vrijwilligers van harte welkom. Onze dienstverlening is de afgelopen weken dan ook gewoon doorgegaan, zij het in aangepaste vorm.

Een groot aantal van onze hulpvragers zijn kwetsbare mensen die door de coronamaatregelen extra geïsoleerd zijn geraakt. Door recente versoepelingen in de coronaregels kunnen er heel voorzichtig weer wat bezoekjes worden opgestart. Natuurlijk rekening houdend met de 1,5 meter afstand en de hygiënsche maatregelen. Maar er zijn ook andere vormen van hulp die de Kap biedt en al dan niet in aangepaste vorm mogelijk zijn. In alle gevallen is en blijft het maatwerk maar dat is nu precies waar het bij de Kap om draait. Met elkaar, voor elkaar!

Wil jij hier een bijdrage aan leveren dan komen we graag met jou in contact.
Vanwege de geldende maatregelen kun je de reguliere informatiebijeenkomsten op de derde donderdag van de maand uitsluitend bezoeken na aanmelding. Komt dat niet uit neem dan telefonisch contact met ons op en vervolgens kijken we samen wat de mogelijkheden zijn.

iconbellen

Bel jij ons? 055 529 55 20

Contact en openingstijden

Adres: Regentesselaan 2-B
  7316 AC
  Apeldoorn
Telefoon: 055 529 55 20

 

Wij zijn open van:
Ma. t/m do.: 8.30 tot 17.00 uur
Vrijdag: 8.30 tot 12.00 uur
 
Telefonisch bereikbaar:
Ma. Di. Do.: 8.30 tot 17.00 uur
Wo. en Vrij.: 8.30 tot 12.00 uurContact

Werk&Mantelzorg

 

9 november

Kennis van Zaken

Werk&Mantelzorg

online bijeenkomst 

meld je aan!

 

lees meer

Activiteiten kalender

 

ma di wo do vr za zo
1
2
4
6
9
10
11
12
16
17
18
20
22
24
25
29
30
 

Onvergetelijk CODA

Categorie
mantelzorgers
Datum
maandag 5 oktober 14:00
Locatie
CODA Museum - Vosselmanstraat 299, 7311 CL Apeldoorn
Telefoon
055 526 85 12
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onvergetelijk CODA: de rondleiding is voor mensen met dementie en hun mantelzorger.

Door samen naar kunst te kijken, vragen te beantwoorden en creatieve opdrachten uit te voeren, krijgen deelnemers de mogelijkheid om niet alleen verhalen maar ook ervaringen, ideeën en gevoelens met elkaar te delen - zonder dat de nadruk op de ziekte ligt. Dankzij deze opzet is de rondleiding zowel voor mantelzorgers als voor mensen met dementie een bijzondere ervaring.

In verband met corona volgen we het landelijk protocol en de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent dat de rondleiding in een aangepaste vorm is.

Het thema: dromen
Het thema van deze maand is ‘dromen’. In een droom kan van alles gebeuren. Een opeenvolging van beelden, geluiden, gevoelens en gedachten komen in onze slaap voorbij. Het is een ‘andere wereld’ waarin we alles verwerken wat we die dag hebben meegemaakt of waar we, bewust of onbewust, in ons hoofd mee bezig zijn. Soms kunnen we heerlijk genieten van onze dromen, maar soms zijn het ook nachtmerries die ons verwarren of beangstigen. Tijdens de rondleiding op 5 oktober kijken we naar kunstwerken in de tentoonstellingen Van heide en verre, Het huis dat nooit af is en Fervente Verzamelaars. De kunstwerken die we gaan bekijken kunnen, net als dromen, vervreemdend werken. Waar kijken we naar, en wat doet dat met ons? Kunnen we tijdens het kijken naar dat werk ook even heerlijk wegdromen?

Aanmelden
U bent maandag 5 oktober vanaf 14.00 uur van harte welkom; we schenken helaas geen koffie of thee. Tijdens de uitleg en bij de opdrachten zijn er voor elke deelnemer vaste zit- of rolstoelplaatsen. Conform de richtlijnen dient u zich van tevoren, én samen met een mantelzorger uit hetzelfde huishouden, aan te melden. Dit kan tot en met donderdag 1 oktober; er geldt een maximum van 10 personen (vijf mensen met dementie en vijf mantelzorgers). Meer informatie is te lezen op www.coda-apeldoorn.nl/onvergetelijk, bij 'Activiteiten'. 

Aanvullende informatie over onze huisregels en richtlijnen is te lezen op www.coda-apeldoorn.nl/stapvoorstap via de button ‘huisregels corona’.

 

 

 

 

 
 

Powered by iCagenda