Van 1 september t/m 30 november 2020 kan de mantelzorgwaardering aangevraagd worden.

Lees meer

Mantelzorgers opgelet!

covid 19 

phone 98592 340

 

 

 

 

 
Wij zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar:

Ma. Di. Do.: 8.30 tot 17.00 uur
Wo. en Vrij.: 8.30 tot 12.00 uur

055 5295520

Ons kantoor is gesloten voor bezoek.

met elkaar, voor elkaar

Laatste Nieuws

 • Dag van de Mantelzorg

  dvdmz2020

  Het coronavirus houdt geen rekening met mantelzorgers, WIJ WEL!


  10 november is het de landelijke Dag van de Mantelzorg. Op deze dag denken we aan alle mantelzorgers in Nederland die iedere dag weer voor hun naaste zorgen.
  Dit jaar is het, door de aanwezigheid van het COVID-19 virus, helaas niet mogelijk om dit op onze gebruikelijke wijze te vieren.
  Maar,

  Lees meer
 • Wijziging in zorg voor mensen met langdurige psychische problematiek

  Graag maken we u attent op een wijzing in de zorg voor mensen met langdurige psychische problematiek. In 2021 gaat dit namelijk veranderen in zorg vanuit de Wet langdurige zorg (WLz).
  Download of lees hier de informatie van het Ministerie van VWS.

  Lees meer


   

  Lees meer
 • Wandelen voor mantelzorgers

  Op de eerste maandag van de maand wordt er in augustus en september weer gewandeld in de Kroondomeinen onder begeleiding van de mantelzorgmakelaar.

  Vertrek is om 19.00 uur vanaf de parkeerplaats aan de Wieselseweg. (Zie de agenda voor de uitgebreide routebeschrijving)
  Aanmelden is niet nodig en er wordt niet gewacht!


   

  Lees meer
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Vrijwilliger worden in coronatijd

vrouw koffieWat leuk dat je interesse hebt in vrijwilligerswerk bij de Kap. Ook in coronatijd zijn vrijwilligers van harte welkom. Onze dienstverlening is de afgelopen weken dan ook gewoon doorgegaan, zij het in aangepaste vorm.

Een groot aantal van onze hulpvragers zijn kwetsbare mensen die door de coronamaatregelen extra geïsoleerd zijn geraakt. Door recente versoepelingen in de coronaregels kunnen er heel voorzichtig weer wat bezoekjes worden opgestart. Natuurlijk rekening houdend met de 1,5 meter afstand en de hygiënsche maatregelen. Maar er zijn ook andere vormen van hulp die de Kap biedt en al dan niet in aangepaste vorm mogelijk zijn. In alle gevallen is en blijft het maatwerk maar dat is nu precies waar het bij de Kap om draait. Met elkaar, voor elkaar!

Wil jij hier een bijdrage aan leveren dan komen we graag met jou in contact.
Vanwege de geldende maatregelen kun je de reguliere informatiebijeenkomsten op de derde donderdag van de maand uitsluitend bezoeken na aanmelding. Komt dat niet uit neem dan telefonisch contact met ons op en vervolgens kijken we samen wat de mogelijkheden zijn.

iconbellen

Bel jij ons? 055 529 55 20

Contact en openingstijden

Adres: Regentesselaan 2-B
  7316 AC
  Apeldoorn
Telefoon: 055 529 55 20

 

Wij zijn open van:
Ma. t/m do.: 8.30 tot 17.00 uur
Vrijdag: 8.30 tot 12.00 uur
 
Telefonisch bereikbaar:
Ma. Di. Do.: 8.30 tot 17.00 uur
Wo. en Vrij.: 8.30 tot 12.00 uurContact

Werk&Mantelzorg

 

9 november

Kennis van Zaken

Werk&Mantelzorg

online bijeenkomst 

meld je aan!

 

lees meer

Activiteiten kalender

 

ma di wo do vr za zo
1
2
4
6
9
10
11
12
16
17
18
20
22
24
25
29
30
 

Thema-avond Wooninitiatieven

Categorie
mantelzorgers
Datum
woensdag 14 oktober 19:30 - 21:00
Locatie
Het Kristal - Distelvlinderlaan 200, 7323 XB Apeldoorn
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ouders, de Kap en MEE Veluwe organiseren samen een thema-avond over wooninitiatieven voor ouders van een zorgintensief kind.

Ingeborg Felix, moeder van een kind met een beperking, zal haar ervaringen vertellen over het wooninitiatief Homerus in Apeldoorn. Ingeborg geeft aan dat het belangrijk is dat je als ouder je al op jonge leeftijd oriënteert op woonmogelijkheden voor je kind.

John Buitenhuis zal een presentatie geven over wooninitiatieven. Vanuit VANGRAIL ontwikkelt en begeleidt John ouders die voor hun kind een wooninitiatief willen oprichten. John heeft zelf een zoon met een beperking.

Een wooninitiatief is een particuliere woonvorm waar 8 tot 10 jong volwassenen gaan samenwonen, en waar de zorg en begeleiding door de ouders of verwanten zelf geregeld wordt. Voor de daadwerkelijke zorg en begeleiding huren zij een klein team in van een zorginstelling of gaan in zee met een private zorgondernemer, die ook gecoacht wordt door VANGRAIL . De vraag naar deze vormen van wonen met zorg  is razend populair en neemt steeds meer toe. https://www.vang-rail.nl/ 

Aanmelden voor deze avond kan op bovenstaand e-mail adres tot 7 oktober o.v.v. je naam, e-mailadres, woonplaats, leeftijd van je kind, en eventuele vragen m.b.t. wooninitiatieven.

Er is plaats voor 20 personen.

De RIVM regels (o.a. 1,5 meter afstand) worden in acht genomen.

 
 

Powered by iCagenda