covid 19 

phone 98592 340

 

 

 

 

 
Wij zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar:

Ma. Di. Do.: 8.30 tot 17.00 uur
Wo. en Vrij.: 8.30 tot 12.00 uur

055 5295520

Ons kantoor is tot 9 februari 2021 voor bezoek gesloten.

met elkaar, voor elkaar

Laatste Nieuws

 • Let op!

  De GGD Noord- en Oost-Gelderland (waar Apeldoorn onder valt) waarschuwt voor oplichters die ouderen telefonisch benaderen om thuis een coronavaccinatie te komen geven. Dit klopt niet! De GGD neemt geen contact op met ouderen over het vaccineren en komt ook niet bij mensen thuis om te vaccineren. Kijk voor meer informatie op: www.ggdnog.nl


   

  Lees meer
 • De avondklok en Mantelzorg

  avondklok De aangekondigde avondklok is inmiddels definitief en geldt van zaterdag 23 januari 21.00 tot woensdag 10 februari 2021 om 04.30 uur ‘s ochtends. Dit betekent dat vanaf 21.00 uur ’s avonds tot de volgende ochtend 4.30 uur iedereen binnen blijft. Het instellen van een avondklok heeft als doel het aantal besmettingen met het coronavirus te verminderen en de opkomende varianten

  Lees meer
 • Zorgverzekeringen, overstappen of blijven

  Het is goed om van tijd tot tijd verzekeringen eens onder de loep te nemen. Met het nieuwe jaar in aantocht is het tijd om naar je zorgverzekering te kijken.
  Ben je mantelzorger? Dan kan je bijvoorbeeld kijken welke zorgverzekeraar vervangende zorg (respijtzorg), een vergoeding voor mantelzorgmakelaar of cursus biedt. Kijk ook goed naar de voorwaarden, die kunnen sterk verschillen

  Lees meer
 • Dankjewel drive-thru

  dankjewel-boeket Vanwege de coronamaatregelen dit jaar een aangepaste Dankjewel voor onze vrijwilligers. De vocalpopgroep, de Meisjes met de wijsjes, heeft speciaal voor hen een prachtig lied gemaakt. Deze ode aan de vrijwilliger is hier te beluisteren en te bekijken. Daarnaast ontving iedereen een mooie bedankkaart en een mondKapje. Voor de jubilarissen was er 7 december een drive-thru op het parkeerterrein ingericht.

  Lees meer
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Deel je zorg

Deel je zorg PeterPeter uit Apeldoorn is 65 jaar en werkt als onderhoudsmonteur. Hij zorgde 26 jaar voor zijn moeder die door een hersenbloeding eenzijdig verlamd raakte. Onlangs is zij overleden.
Peter heeft zijn werkgever altijd op de hoogte gehouden van zijn mantelzorgtaken zodat hij in goed overleg alles kon regelen. Hoe mooi is het dat hij de inzet van mantelzorgmakelaar Jannie Overeem van de Kap als een lichtpuntje heeft beschouwd.

Het verhaal van Peter maakt onderdeel uit van de onlangs gestarte landelijke campagne ‘Deel je zorg’. Bekende en onbekende Nederlanders laten weten waarom ‘je zorg delen’ zo belangrijk is.
Lees hier het ervaringsverhaal van Peter.

De centrale boodschap is: “Goed zorgen voor een ander is iets moois maar kan ook grote uitdagingen met zich mee brengen. Zorg daarom ook goed voor jezelf. Door over je zorg(en) te praten, je grenzen aan te geven en hulp te zoeken als dat nodig is.”

De campagne is door het ministerie van VWS opgezet omdat mantelzorgers de weg naar ondersteuning bij hun zorgtaken soms moeilijk kunnen vinden. Ze herkennen zich niet als mantelzorger en vinden het niet makkelijk om hulp te vragen. Doel van de campagne is dat mantelzorgers de zorg voor hun naaste met de juiste ondersteuning beter kunnen volhouden.

Het ministerie van VWS werkt in deze campagne samen met de VNG, MantelzorgNL en de landelijke Alliantie jonge mantelzorg.

 

 

Contact en openingstijden

Adres: Regentesselaan 2-B
  7316 AC
  Apeldoorn
Telefoon: 055 529 55 20

 

Wij zijn open van:
Ma. t/m do.: 8.30 tot 17.00 uur
Vrijdag: 8.30 tot 12.00 uur
 
Telefonisch bereikbaar:
Ma. Di. Do.: 8.30 tot 17.00 uur
Wo. en Vrij.: 8.30 tot 12.00 uurContact

Mensen maken Apeldoorn - samen!

Er zijn in Nederland bijna 7 miljoen vrijwilligers. Toch missen we jou nog!

Onder het motto Mensen maken Apeldoorn - samen! sluit Regiogroep Proeverij voor Vrijwilligers lokaal aan bij de landelijke campagne 'Mensen maken Nederland'. De Proeverij is een samenwerkingsverband van Apeldoorn Pakt Aan, Present Apeldoorn, Platform Ertoe doen, Platform Vrijwilligers Coördinatoren Apeldoorn e.o. en de Sportraad Apeldoorn. Burgemeester Ton Heerts geeft het startsein voor de campagne. (filmpje) 

Het jaar 2021 wordt het Nationaal jaar van de vrijwillige inzet. Het doel is om meer mensen enthousiast te maken voor het vrijwilligerswerk. En een diversere groep mensen aan te spreken om bij te dragen aan de samenleving.

Activiteiten kalender

 

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
 

Online Mindfulness voor beginners

Categorie
mantelzorgers
Datum
maandag 1 maart 19:30
Locatie
Online via Zoom
Telefoon
055 529 55 20
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor beginners bieden we een drieluik kennismaking mindfulness & ontspanning aan onder leiding van mindfulnesstrainer Martha Pastink.
Tijdens deze training leer je hoe je op een gezonde manier kunt omgaan met de situatie en met de heftige emoties waar je als mantelzorger soms mee te maken krijgt. Je leert hoe je ook in moeilijke, stressvolle omstandigheden voor jezelf kunt blijven zorgen. Mindfulness brengt meer rust in je hoofd en kalmte in je leven.

De bijeenkomsten ( 15 feb. 1 en 15 maart) vinden online plaats via Zoom en duren 90 minuten. U ontvangt na aanmelding een link waarmee u toegang krijgt tot de bijeenkomst. Mocht u daar hulp bij nodig hebben of van te voren willen oefenen, laat het ons dan weten.

Ben je mantelzorger en wil je weten hoe mindfulness jou kan helpen om te leven in plaats van te overleven? Meld je dan aan op bovenstaand e-mailadres o.v.v. uw naam en telefoonnummer.

 
 

Powered by iCagenda