covid 19 

phone 98592 340

 

 

 

 

 
Wij zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar:

Ma. Di. Do.: 8.30 tot 17.00 uur
Wo. en Vrij.: 8.30 tot 12.00 uur

055 5295520

Ons kantoor is gesloten voor bezoek.

met elkaar, voor elkaar

Laatste Nieuws

 • Voorstelling op de Dag van de Mantelzorg gemist?

  dvdmz2020

  Heeft u de voorstelling op de Dag van de Mantelzorg gemist?

  Zaterdag 14 november jl. konden vele mantelzorgers, beroepskrachten en belangstellende via een livestream genieten van twee voorstellingen van Theatergroep Bint.
  De voorstelling ' Overeind ', een interactieve voorstelling waar met humor en herkenning het dagelijkse leven van mantelzorgers vertolkt werd.
  De voorstelling ' Die andere ouders doen ook maar wat. Special!', een herkenbare en

  Lees meer
 • Mantelzorgers in het zonnetje

  Heeft u zich al opgegeven voor de theatervoorstelling (live stream) op zaterdag 14 november ter gelegenheid van de Dag van de mantelzorg? Regine Beijer, ouder van een zorgintensief kind, zit in de organisatie om dit tot een bijzondere dag te maken. In een interview op Apeldoorn direct vertelt zij hoe zij bij dit initiatief is gekomen en hoe belangrijk het

  Lees meer
 • Ben je mantelzorger en heeft je naaste corona?

  Ben je mantelzorger van iemand die thuis intensieve zorg nodig heeft? En is degene (mogelijk) besmet met corona? Dan kun je op recept van je huisarts of GGD via de apotheek beschermende materialen krijgen. Dit kan als 1,5 meter afstand houden bij de verzorging en verpleging niet mogelijk is.
  Helaas krijgen de medewerkers van de Mantelzorglijn regelmatig te horen dat

  Lees meer
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Deel je zorg

Deel je zorg PeterPeter uit Apeldoorn is 65 jaar en werkt als onderhoudsmonteur. Hij zorgde 26 jaar voor zijn moeder die door een hersenbloeding eenzijdig verlamd raakte. Onlangs is zij overleden.
Peter heeft zijn werkgever altijd op de hoogte gehouden van zijn mantelzorgtaken zodat hij in goed overleg alles kon regelen. Hoe mooi is het dat hij de inzet van mantelzorgmakelaar Jannie Overeem van de Kap als een lichtpuntje heeft beschouwd.

Het verhaal van Peter maakt onderdeel uit van de onlangs gestarte landelijke campagne ‘Deel je zorg’. Bekende en onbekende Nederlanders laten weten waarom ‘je zorg delen’ zo belangrijk is.
Lees hier het ervaringsverhaal van Peter.

De centrale boodschap is: “Goed zorgen voor een ander is iets moois maar kan ook grote uitdagingen met zich mee brengen. Zorg daarom ook goed voor jezelf. Door over je zorg(en) te praten, je grenzen aan te geven en hulp te zoeken als dat nodig is.”

De campagne is door het ministerie van VWS opgezet omdat mantelzorgers de weg naar ondersteuning bij hun zorgtaken soms moeilijk kunnen vinden. Ze herkennen zich niet als mantelzorger en vinden het niet makkelijk om hulp te vragen. Doel van de campagne is dat mantelzorgers de zorg voor hun naaste met de juiste ondersteuning beter kunnen volhouden.

Het ministerie van VWS werkt in deze campagne samen met de VNG, MantelzorgNL en de landelijke Alliantie jonge mantelzorg.

 

 

Contact en openingstijden

Adres: Regentesselaan 2-B
  7316 AC
  Apeldoorn
Telefoon: 055 529 55 20

 

Wij zijn open van:
Ma. t/m do.: 8.30 tot 17.00 uur
Vrijdag: 8.30 tot 12.00 uur
 
Telefonisch bereikbaar:
Ma. Di. Do.: 8.30 tot 17.00 uur
Wo. en Vrij.: 8.30 tot 12.00 uurContact

Vrijwilliger worden in coronatijd

vrouw koffieWat leuk dat je interesse hebt in vrijwilligerswerk bij de Kap. Ook in coronatijd zijn vrijwilligers van harte welkom. Onze dienstverlening is de afgelopen weken dan ook gewoon doorgegaan, zij het in aangepaste vorm.

Een groot aantal van onze hulpvragers zijn kwetsbare mensen die door de coronamaatregelen extra geïsoleerd zijn geraakt. Door recente versoepelingen in de coronaregels kunnen er heel voorzichtig weer wat bezoekjes worden opgestart. Natuurlijk rekening houdend met de 1,5 meter afstand en de hygiënsche maatregelen. Maar er zijn ook andere vormen van hulp die de Kap biedt en al dan niet in aangepaste vorm mogelijk zijn. In alle gevallen is en blijft het maatwerk maar dat is nu precies waar het bij de Kap om draait. Met elkaar, voor elkaar!

Wil jij hier een bijdrage aan leveren dan komen we graag met jou in contact.
Vanwege de geldende maatregelen kun je de reguliere informatiebijeenkomsten op de derde donderdag van de maand uitsluitend bezoeken na aanmelding. Komt dat niet uit neem dan telefonisch contact met ons op en vervolgens kijken we samen wat de mogelijkheden zijn.

iconbellen

Bel jij ons? 055 529 55 20

Activiteiten kalender

 

ma di wo do vr za zo
3
5
6
10
11
12
13
14
15
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Het Geheugenkabinet

Categorie
belangstellenden
Datum
maandag 19 oktober 10:00 - 11:30
Locatie
CODA - Vosselmanstraat 299, 7311 CL Apeldoorn
Telefoon
055 5268512

In CODA Centrale Bibliotheek is Het Geheugenkabinet te vinden, dé plek waar u informatie vindt over ‘alles’ wat met het geheugen te maken heeft. Dit zijn niet alleen boeken en films, maar bijvoorbeeld ook spelletjes. Rondom dit Geheugenkabinet organiseert CODA samen met het Geheugensteunpunt Apeldoorn en Alzheimer Nederland Oost Veluwe iedere derde maandag van de maand een bijbehorende activiteit.

Deze keer staat de bijeenkomst in het teken van ADO speelgoed. We beginnen om 10.00 in de Newtonzaal. Om 11:30 is het afgelopen. Deelname is gratis, van te voren aanmelden is wel verplicht.

Over het thema

Wist u dat er aan het begin van de twintigste eeuw bijzonder speelgoed gemaakt werd in Apeldoorn? De houten auto’s en miniatuurmeubels van het Apeldoornse ADO waren stevig en vakkundig gemaakt en leuk om mee te spelen. Ze werden daarom verkocht door warenhuizen als Metz & Co en De Bijenkorf in Amsterdam. Maar dankzij zijn vorm en kleur had het speelgoed ook een artistieke waarde; het paste dan ook goed bij de meubelcollectie van architect en meubelontwerper Gerrit Rietveld. Een aantal van deze speelgoedstukken is nu te zien in de tentoonstelling Fervente Verzamelaars in CODA Museum – een tentoonstelling over verzamelingen, verzamelaars en hun verhalen.

Gratis deelname; wel van tevoren aanmelden

U vindt het aanmeldformulier op www.coda-apeldoorn.nl/geheugenkabinet, via de knop ‘Eerstvolgende activiteit’. Aanmelden kan nog tot en met donderdag 15 oktober. We beginnen 19 oktober om 10.00 uur in de Newtonzaal (in het souterrain van CODA Centrale Bibliotheek) en de bijeenkomst is om 11.30 uur afgelopen.
We volgen uiteraard de op dat moment geldende richtlijnen van het RIVM; 

 
 

Powered by iCagenda