Agenda
 

Het Geheugenkabinet

Categorie
belangstellenden
Datum
19 oktober 2020 10:00 - 11:30
Locatie
CODA - Vosselmanstraat 299, 7311 CL Apeldoorn
Telefoon
055 5268512

In CODA Centrale Bibliotheek is Het Geheugenkabinet te vinden, dé plek waar u informatie vindt over ‘alles’ wat met het geheugen te maken heeft. Dit zijn niet alleen boeken en films, maar bijvoorbeeld ook spelletjes. Rondom dit Geheugenkabinet organiseert CODA samen met het Geheugensteunpunt Apeldoorn en Alzheimer Nederland Oost Veluwe iedere derde maandag van de maand een bijbehorende activiteit.

Deze keer staat de bijeenkomst in het teken van ADO speelgoed. We beginnen om 10.00 in de Newtonzaal. Om 11:30 is het afgelopen. Deelname is gratis, van te voren aanmelden is wel verplicht.

Over het thema

Wist u dat er aan het begin van de twintigste eeuw bijzonder speelgoed gemaakt werd in Apeldoorn? De houten auto’s en miniatuurmeubels van het Apeldoornse ADO waren stevig en vakkundig gemaakt en leuk om mee te spelen. Ze werden daarom verkocht door warenhuizen als Metz & Co en De Bijenkorf in Amsterdam. Maar dankzij zijn vorm en kleur had het speelgoed ook een artistieke waarde; het paste dan ook goed bij de meubelcollectie van architect en meubelontwerper Gerrit Rietveld. Een aantal van deze speelgoedstukken is nu te zien in de tentoonstelling Fervente Verzamelaars in CODA Museum – een tentoonstelling over verzamelingen, verzamelaars en hun verhalen.

Gratis deelname; wel van tevoren aanmelden

U vindt het aanmeldformulier op www.coda-apeldoorn.nl/geheugenkabinet, via de knop ‘Eerstvolgende activiteit’. Aanmelden kan nog tot en met donderdag 15 oktober. We beginnen 19 oktober om 10.00 uur in de Newtonzaal (in het souterrain van CODA Centrale Bibliotheek) en de bijeenkomst is om 11.30 uur afgelopen.
We volgen uiteraard de op dat moment geldende richtlijnen van het RIVM; 

 
 

Powered by iCagenda