Agenda

Forum 1718 - Brotherwood

Categorie
belangstellenden
Datum
16 januari 2018 20:00 - 21:30
Locatie
de Heemhof - Beatrijsgaarde 5, 7329 BK Apeldoorn

Stelling: Zorgen is aandacht geven, maar soms even niet…..

Over rechten, plichten, verantwoordelijkheden en over grenzen aan “naasten zorg”. Wie let daar op? wie zorgt daarvoor? Mantelzorgers en mantelzorgondersteuners vertellen over hun ervaringen. In gesprek over “naasten zorg” met familieleden, vrienden, buren en professionele vrijwilligers. Over zorgbehoeften en vragen, over inzet, zorgtijd en vrije tijd. “De nieuwe zorg, kiezen op elkaar of kiezen voor elkaar” Burgers, maatschappelijke organisaties, bedrijfsleven, overheid en raadsleden uit Apeldoorn gaan vanaf 3 oktober 2017 in zes bijeenkomsten met elkaar in gesprek over hun ervaring de afgelopen jaren met veranderingen in de zorg. De aanleiding voor deze bijeenkomsten zijn de grote veranderingen in de zorg, de ondersteuning en de verpleging sinds 1 januari 2015. Verpleging, persoonlijke verzorging en langdurige zorg zijn geregeld in de Zorgverzekeringswet. Veel burgers hebben daar dagelijks mee te maken. Gemeenten zijn vanaf die datum verantwoordelijk voor ondersteuning en begeleiding van hun inwoners.

Het doel van de verandering was een omslag te maken naar zorg dichtbij: ‘meer zorg in de buurt, meer samenwerking tussen aanbieders, waardoor de zorg beter en goedkoper zou worden’. Eigen verantwoordelijkheid, meer zelf financieel bijdragen, oplossingen door burgers en hulp door mantelzorgers staan voorop. Het is belangrijk dat mensen die zorg en hulp krijgen, die ze nodig hebben.

De zorg moest anders, beter en goedkoper. Is dat gelukt? Wat zijn uw ervaringen? Wat kunnen we leren uit die ervaringen en wat moet verbeterd worden?
U krijgt ruimschoots de gelegenheid uw inbreng te leveren. Het resultaat van alle bijeenkomsten wordt aangeboden aan de gemeente, raadsleden, (belangen)organisaties en bedrijfsleven, zodat zij daarmee aan het werk kunnen in het belang van de burgers en de lokale samenleving.

 
 

Powered by iCagenda